Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Diğer partiler kış uykusuna yatmışken, kendi aralarında ihtilaflarla uğraşırken, ‘kim istifa etti, niçin istifa etti’ tartışmaları yaşarken, ‘acaba başka kimler istifa edecek’ diye, neredeyse istifa toto oynarken, AK Parti kadroları coşku içinde şölen gibi kongreler yapıyor" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Altındağ Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Altındağ İlçe Kongresi’ne katıldı. Başbakan Davutoğlu, yaptığı konuşmada, Altındağ’ın önemine dikkat çekerek, "Bir 23 Nisan 1920 günü, bir Cuma günü Hacı Bayramı Veli’den Meclis binasına yürüyen o güzide insanlar, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları da Altındağ’ı yeni bir devletin merkezi yapmak üzere, Ankara’yı da başkent yapmak üzere Altındağ’da yürüdüler. Hepsini Allah rahmet eylesin. Bu topraklarda maneviyatımızın, inancımızın tohumunu ekerken her ulu erene selam olsun. Bu topraklarda Altındağ’da, İstiklal Marşı’nı yazan Mehmet Akif’e selam olsun. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazmak zorunda bırakmasın. Biz de onun ruhaniyetine cevaben diyoruz ki; ‘Hiç merak etmeyin Yüce Mehmet Akif. Bu topraklarda bundan sonra ebediyete kadar sadece senin yazdığın İstiklal Marşı ve o ilham veren al bayrak hakim olacak" diye konuştu.

Davutoğlu, her yerde heyecan ve büyük bir coşku olduğunu vurgulayarak, "AK Parti kadroları dimdik ayakta ve 2015’e hazırlanıyor. Diğer partiler kış uykusuna yatmışken, kendi aralarında ihtilaflarla uğraşırken, ‘kim istifa etti, niçin istifa etti’ tartışmaları yaşarken, ‘acaba başka kimler istifa edecek’ diye, neredeyse istifa toto oynarken, AK Parti kadroları coşku içinde şölen gibi kongreler yapıyor. Daha il kongreleri başlamadı, ama ilçe kongrelerimiz il kongreleri gibi coşkulu ve heyecanlı geçiyor. Bütün kongrelerimize katılan bütün AK partililere selam ediyorum" diye konuştu.

"Madem ki maneviyatımızın merkezi Altındağ’dır, madem ki istiklalimizin merkezi Altındağ’dır, Altındağ’a yüzde 70’ten aşağısı yakışmaz, onun yukarısı Allah Kerim" diyen Başbakan Davutoğlu, Mamak ile Altındağ’ın kaderini bağlayan iki hususun olduğunu vurgulayarak şunları dedi:

“Altındağ’ın da bir farkı var. Mamak Anadolu’dan gelen insanlarla ki, Ankara’nın Anadolu ile birleşmesine zemlin teşkil etmişti. Altındağ’da da çok ciddi iç göç ve buna bağlı olarak gecekondulaşma yaşadı. Mamak, Ankara’nın merkezinde değil, daha sonra gelişti ama Altındağ Ankara’nın tarihi merkezi olarak gecekondulaşma yaşamıştı. Çok ciddi restorasyona ihtiyaç vardı. Mamak’ta, Mamak Cezaevi, Altındağ’da Ulucanlar Cezaevi vardı. Her iki cezaevi de, her iki ilçemize hatırlanması gerekmeyen mazi bıraktı. AK Parti ne yaptı? AK Parti gecekondulaşmaya, ya da bir şehirde iki farklı hayat tarzına, şehrin bir kesiminin konforlu içinde olduğu, diğer kesimin altyapı eksiği nedeniyle temiz su bile bulamadığı geçmişi kökten temizledi. Mamak’ta çöplük kalktı, tarih oldu, Altındağ’da da gecekondulaşma alanları kentsel dönüşümle değişti. Altındağ kendi tarihiyle tekrar buluştu. Belediye başkanımız Veysel Beye Hamamönü’ndeki restorasyon dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bütün ilçeleri güzelleştireceği. Ama nasıl Fatih İstanbul’un tarihi merkezi ise, Altındağ’da Ankara’nın tarihi kimliğinin merkezidir. İnşallah restorasyon çalışmaları aynı tempoda devam eder ve Hacı Bayram Veli etrafındaki çalışmaları, Osmanlı, Selçuklu birikimini ve bizim o tarihi mimari eserlerimizi ortaya çıkaran çalışmalar cumhuriyetimizin doğduğu meclise doğru yayılır ve ulusu da kaplar. Biz istiyoruz ki, Altındağ’a gelen herkes Türkiye’de Selçuklu, Osmanlı, Türkiye Cumhuriyeti’ni çizgisinin izlerini her yerde görsün. Altındağ şifadır; hem maddi şifadır, hem de manevi şifadır. Çünkü Hacı Bayram Veli buradadır, Tacettin dergahı buradadır."