Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ben Başbakan olana kadar AK Parti milletvekili olarak görülebilirim ama Başbakan olduğumda tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Başbakanıyım. Bütün süreçlerde, çözüm süreci de dahil olmak üzere hiçibr zaman o hesabı yapmadık. Samimiyetimizi koruyabilirsek çok önemli adımlar atabiliriz. Hepimizin empati yapması gerekiyor" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu’nda 19 Alevi temsilcisiyle çalışma yemeğinde biraraya geldi. Başbakanlık kaynaklarından elde edilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu’nun 19 Alevi temsilcisi ile toplantı yaptığı kaydedildi. Toplantıya katılanlar içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, akademisyenler, eski milletvekilleri, siyasetçiler, Alevi dedeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer alıyor. Görüşmede, bütün konular son derece açık şekilde konuşuldu. Başbakan Davutoğlu’nun daha önce yaptığı toplantıların devamı niteliğinde. Bundan sonra da buna benzer toplantıların devam edeceği bildirildi. Toplantı, Davutoğlu’nun Başbakanlık Resmi Konutu’nda ilk akşam yemeği. Bundan sonra da diğer kuruluşlarla toplantıların devam edeceği belirtildi. Başbakan Davutoğlu’nun toplantıya tüm katılanları dinlediği ve kendisinin de bir konuşma yaptığı belirtildi. AİHM kararının toplantının ana gündem maddesi olmadığı ifade edildi. Geçtiğimiz hafta Alevi temsilcilerinin bu toplantıya davet edildiği belirtildi.

Kapanış konuşmasında Davutoğlu, "Ben Başbakan olana kadar AK Parti milletvekili olarak görülebilirim ama Başbakan olduğumda tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Başbakanıyım. Bütün süreçlerde, çözüm süreci de dahil olmak üzere hiçbir zaman o hesabı yapmadık. Samimiyetimizi koruyabilirsek çok önemli adımlar atabiliriz. Hepimizin empati yapması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Davutoğlu’nun Alevi İslam geleneğinin yaşatılması ve eşit vatandaşlık konusunu vurguladığı bildirildi.

Toplantı, 6 saat sürdü.