Adıyaman Belediyesi’ni ziyareti esnasında vatandaşlar yoğun sevgi gösterilerinde bulununca balkona çıkarak kısa bir selamlama konuşması yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Çözüm süreci ile kardeşliğimizi baki kılacağız” dedi.

Başbakan Davutoğlu’na Adıyaman Belediyesi’ni ziyareti esnasında vatandaşlar yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Bunun üzerine belediyenin balkonuna çıkarak kısa bir selamlama konuşması yapan Başbakan Davutoğlu, “Adıyaman’a hizmet etmek bizim için büyük bir gururdur. Allah Adıyaman’ı ve bütün Adıyamanlıları izzetinden eylesin. Allah sizin muhabbetinizi daim eylesin, duanızı eksik eylemesin ve inşallah geçmişte çok olduğu gibi gerek 30 Mart seçimlerinde, gerek 10 Ağustos’ta hep bize destek verdiniz. İnşallah 2015 Haziran’ında da destek bekliyoruz. Bütün Adıyamanlılara teşekkürü bir borç biliyorum. 6-7 Ekim olaylarında Adıyaman’ın sokakları hep huzurlu oldu, hep kardeşane bir muhabbetle sokakta bütün Adıyamanlılar kucaklaştı. Adıyaman’a Kürt, Türk, Zaza, Alevi, Sünni ayrımı girmedi, girmeyecek inşallah” dedi.

“KARDEŞLİĞİMİZİ BAKİ KILACAĞIZ”

“Bu ülke, bu vatan hep kardeşlik türküleri söyleyecek” diyen Başbakan Davutoğlu, “Çözüm süreci ile kardeşliğimizi baki kılacağız. Tarihte nasıl omuz omuza olmuşsa bu millet bütün fertleriyle, inşallah istikbale de birlikte yürüyecek. Bunun en güzel örneği Adıyaman’dır, Adıyamanlılardır” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Adıyaman’ın bütün meselelerinin kendisine aktarıldığını belirterek, “Adıyaman’ın bütün meselelerini bizzat takip edeceğim ve 6. milletvekili için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’yu ziyareti esnasında belediyeye gelen ve çocuklarının Suriye’de olduğunu belirten aileleri temsilen 4 kadın, Davutoğlu ile bir süre görüştü. Suriyeli kadınların Başbakan Davutoğlu’ndan destek istedikleri öğrenildi.