Başbakan Ahmet Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas lideri Halid Meşal’le telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas lideri Halid Meşal’le telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Abbas’la görüşmede Başbakan Davutoğlu, bu cuma gününde Türkiye’de tüm müslümanların Filistin ve Mescid-i Aksa için dua ettiklerini söyledi. Görüşmede, uluslararası toplum nezdinde süren girişimler de ele alındı. Türkiye’nin başta BM olmak üzere tüm uluslararası platformlarda Filistin davasına her türlü desteği vereceğini belirten Başbakan Davutoğlu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistin davasının en önde gelen savuncusu olacağının altını çizdi.

Halid Meşal’le görüşmede Meşal, Başbakan Davutoğlu’na bir gün önce yaptığı açıklama için teşekkür ederek Türk halkının her zamanki gibi vakur duruşunun ve desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu, Abbas ve Meşal’le mevcut durumla ilgili de görüş alışverişinde bulundu.