Başbakan Ahmet Davutoğlu, ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi her türlü vesayete karşı birlikte hareket etmeye çağırdığını belirterek “Ama kısa menfaatlerle geçici koalisyon kuran arkadaki paralelcilerin tavsiyeleriyle yeni koalisyonlarla 2015 seçimlerinde karşımıza çıkarlarsa, bir kez daha sesleniyorum; hepiniz birlikte gelseniz de milli irade yine AK Parti diyecek” diye konuştu.

Partisinin 5. Olağan İl Kongresi’ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Serinevler Spor Salonu’nda coşkuyla karşılandı.

"GÜCÜMÜZÜ MİLLETTEN ALIYORUZ"

AK Parti dışındaki partilerin genel başkanlarının ülkedeki her bölgeye giremediğini savunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Meclis konuşmasında söyledim ve davette bulundum; ’Çıkın ve Anadolu’nun, Trakya’nın her yerine gidin’ dedim. AK Parti 81 ilin 78’inde milletvekili çıkardı, 71’inde de birinci oldu. CHP 33 ilden, MHP 47 ilden milletvekili çıkaramadı. Aramızdaki büyük fark bu. Biz, ülkemizin her köşesinde aynı barış gücünü konuşuyoruz. Biz gücümüzü milletten alıyoruz hesabı da Allah’a ve milleti veririz sadece ve sadece" diye konuştu.

"HEP BERABER YENEBİLDİLER Mİ BİZİ?

Milletten yetki almadan bu devlete bir şekilde sızarak vesayet rejimi kurmak isteyen herkesin bundan sonra sadece milli iradeyi dinleyeceğinin altını çizen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Sadece milletin sözü dinlenecek” diye konuştu. 1 yıl önce MİT’e kurulan kumpasın sahipleriyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun aynı dili kullandığını anlatan Davutoğlu, “Halbuki o onurlu teşkilat, Musul’da alıkonulan diplomatlarımızı tek damla kan dökmeden vatanına kavuşturmuş onurlu bir teşkilattır” şeklinde konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 8-10 partinin çatı aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçilemediğini hatırlatarak, “Arkasından da paralel çeteler hep beraber geldiler, yenebildiler mi bizi? Milli iradenin aksine söz söyleyebildiler mi?” ifadelerini kullandı.

"28 ŞUBAT’I TENKİT EDEN CHP GÖRDÜNÜZ MÜ?"

Sabah saatlerinde Nevşehir’deki mitinginde yaptığı çağrıyı anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’27 Mayıs darbesini kınıyoruz’ diyebilmesini istedi. Bunu demek için yürek gerekeceğini ifade eden Davutoğlu, ana muhalefet partisine yüklendi. 28 Şubat zulmünden ülkeyi kurtaran partinin AK Parti olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “28 Şubat post modern darbesini tenkit eden bir CHP zihniyeti gördünüz mü?” diye sordu. “Artık yeter, söz de karar da sadece milletindir” diyen Davutoğlu, ifadelerinde şu görüşlere yer verdi:

“Arada sırada bu memlekete son dönemde paralel yapıyla en büyük darbeyi vurmak isteyenlerin ellerine tutuşturdukları kağıtlarla konuşuyor Kemal Kılıçdaroğlu. Diyor ki ’MİT CHP’nin içişlerine karışıyor’ MİT’i böyle karalamak ne zaman başladı? Nereden alıyorlar bu işareti biliyor musunuz? Geçen sene tam ben buradayken, Adana’dayken, 10 Ocak’ta 140 büyükelçimiz Adana’dayken, Türkiye’nin onurlu kurumu MİT’e paralelci çete tam da burada operasyon yapmaya kalkışmıştı. Birileri MİT’e bu kumpası kurmaya kalktı. Bunun hesabı sorulmaz mı zannediyorlar? Bu devlete kim kumpas kurmaya kalkmışsa hesabı sorulur.”

"VESAYETE KARŞI BİRLİKTE HAREKET EDELİM"

Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi her türlü vesayete karşı birlikte hareket etmeye davet eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Ama kısa menfaatlerle geçici koalisyonlar kuran, arkadaki paralelcilerin tavsiyeleriyle yeni koalisyonlarla 2015 seçimlerinde karşımıza çıkarlarsa bir kez daha sesleniyorum; hepiniz birlikte gelseniz de milli irade yine AK Parti diyecek ve AK Parti yine milli irade diyecek. Kongrelerimizi bunun için şenlik gibi, düğün gibi yapıyoruz. Düğünümüz, şenliğimiz hayırlı olsun. Adanalılar, bu salonun 2 yakası nasıl birbiriyle uyumlu ve birbirini tamamlıyorsa Türkiye’nin doğusu da batısı da birbirini tamamlayacak.”