Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecini başlattıklarını belirterek "Ne zaman sonuca yaklaşılsa birileri rahatsız oldu. Birileri sürekli sabote etmenin peşinde. Kobani bahane edilip ortalık yakılıp yıkıldı. Terör örgütü çok rahatsız. Silahı bırakma fikrinden rahatsız. İnsanların rahat etmesinden rahatsız. Hükümet çözümü zorladıkça su kaynatmaya başladılar. Bölge halkı artık devletten yardım istiyor. Güvenlik istiyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TRT’nin Antalya’nın Kemer ilçesinde bir otelde düzenlediği 38 ülkeden televizyon, radyo ve haber yayıncıları, gazeteciler, internet işletmecilerinin davetli olduğu 2014 Uluslararası Medya Eğitim Programı’na katıldıktan sonra Ak Parti Antalya İl Başkanlığı’na geldi. Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ve partililerce karşılanan Akdoğan, AK Partililerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti aktardı.

“ANTALYA’YA POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIK”

Antalya’ya AK Parti hükümeti süresince ayrımcılık yaptıklarını belirten Akdoğan, Antalya’nın kalkınıp daha da ileri gitmesi için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Kongre sürecinin olumlu geçmesi temennisinde bulunan Akdoğan, “Antalya’ya devlet olarak hep sahip çıktık. Antalya’ya pozitif ayrımcılık yaptık. İnşallah bundan sonra hükümet yerel yönetimiyle Antalya’ya büyük bir atlayış yaptırmamız lazım. Türkiye ileriye giderken Antalya’ya geriye gidemez. Önümüzde kongre süreci var. Bunun en iyi şekilde idare edilmesi lazım” dedi.

“TEMELİ OLMAYAN ÇATI ÇÖKTÜ”

30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’yi iktidardan düşürmek isteyen bir takım grupların olduğunu belirten Akdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında güçlerini birleştirip çatı aday oluşturduklarını ama çatı adayın temeli olmadığı için çöktüğünü söyledi.

AK Parti içinde karışıklık çıkarmaya çalışanların amaçlarının boşa çıktığını belirten Akdoğan, şöyle konuştu: “30 Marttan önce bir oyun oynandı. Ak Parti’yi düşürmek için bütün şer odakları bir araya geldi. 17 Aralık komplosunu ortaya koydular. Bir dünya dev projeler hayata geçirdiğimizde Gezi olaylarını odağa aldılar. Baktılar Türkiye terör olayını kendisini çözüyor hemen başka oyunlar plana alındı. Cumhurbaşkanlığı sürecinde Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olmasını engellemek için güçlerini birleştirip çatı adayı oluşturdular ve temeli olmayan çatı çöktü. AK Parti içinde karışıklık oluşturmaya çalıştılar. Ama o da olmadı oyunları tutmadı. Cumhurbaşkanlığı devir teslimi büyük bir gururla gerçekleşti. Bu Tayyip Erdoğan’ın liderlik başarısıdır. DYP ya da ANAP olur mu dediler. Çok umut ve temenni ettiler ama olmadı. Çünkü AK Parti kadrosu sağlam bir kadro. Siz ahlaki bir duruş ortaya koydunuz. Şiddetli rüzgarlarda yalpalamadınız. AK Parti ailesinin dirayetli duruşuyla bu hale geldi. 2023 hedefimize kilitlenerek devam ediyoruz. Aynı gücü kongre sürecinde de devam ettirmeliyiz.”

“AK PARTİ TÜRKİYE’DE HER BÖLGEDE SİYASET YAPAN TEK PARTİDİR”

AK Parti’nin Türkiye’nin geleceğinin teminatı olduğunu söyleyen Akdoğan, CHP ve MHP’nin Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde siyaset yapamadığını öne sürdü.

Türkiye’nin her bölgesinde bayrak sallayan siyaset yapan tek parti olduklarının altını çizen Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ak Parti Türkiye’nin geleceğinin teminatıdır. AK Parti bugün sistemden çekilse başka bir siyasi parti bulamazsınız. Türkiye’nin bütün kentlerinde siyaset yapan tek parti AK Parti’dir. Şırnak ve Hakkari’de CHP ve MHP olarak gidip bayrak sallayıp siyaset yapabiliyor musun. Bunları yapamıyorsan sen zaten Türkiye’yi zihninde bölmüşsün demektir. İstikrar abidesi bir Türkiye var. Komşuların başı sıkışınca hepsi Türkiye’ye bakıyor. Çok zengin olmalıyız ki yardım yapalım. Şu an insani yardımda ilk 3’e girmiş durumdayız.”

“ÇÖZÜM SÜRECİNDEN TERÖR ÖRGÜTÜ ÇOK RAHATSIZ”

12 yıldır terörle mücadele ettiklerini ve artık çözüm süreciyle sona gelindiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Akdoğan, AK Parti iktidarı süresince hem hizmet etmeye hem de demokrasiye saldıranlarla mücadele ettiklerini anlattı.

Çözüm sürecini başlattıklarından bu yana bölge halkının da refaha kavuştuğunu söyleyen Akdoğan, bu durumdan terör örgütünün çok rahatsız olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ak Parti ayakta olduğu için hukuk sistemi çalışıyor. Birileri sen ben diye ayrıştırmaya çalışıyor. Biz bunu sineye çekemeyiz. Çözüm süreci başlattık. Ne zaman sonuca yaklaşılsa birileri rahatsız oldu. Birileri sürekli sabote etmenin peşinde. Kobani bahane edilip ortalık yakılıp yıkıldı. Terör örgütü çok rahatsız. Silahı bırakma fikrinden rahatsız. İnsanların rahat etmesinden rahatsız. Hükümet çözümü zorladıkça su kaynatmaya başladılar."

Bölge halkının artık devletten yardım istediğini anlatan Akdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Güvenlik istiyor. AK Parti’ye yakın diye bir takım iş adamlarının yerleri yakıldı. Bunlar bilinçli yapıldı. Terör örgütü kendisine yakın olmayan Kürtleri bölgeden kaçırmak için yapıyor bunları. Ama biz, bunlara müsaade etmeyeceğiz. Güvenlik için ne gerekiyorsa devlet bu adımları atacak ve huzura sahip çıkacak. Güvenlik tedbirleri göz ardı edilecek şeyler değil. Millet bu oyunları çok gördü. Ters tepti ve geri döndüler. Yapmadık etmedik demeye başladılar. Çözüm süreci var diye sizin yaptığınız eleştirileri eleştirmemezlik yapmayız. Çözüm süreci var diye biz sizinle siyasi mücadeleye girmeyecek miyiz? Elbette demokrasi içinde siyasi mücadelede devam edecek.”