BURDUR (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Kurtulmuş, yeni Türkiye'nin kurulmasını istemeyen, Türkiye'nin daha güçlü, milleti ile devletinin kaynaşmış bir şekilde kalkınmış, büyük bir Türkiye olarak yoluna devam etmesini istemeyenlerin, fesat odaklarının sağdan soldan kurdukları bir takım oyunlarla Türkiye'nin önünün kesilmeye çalışıldığını söyledi.

Türkiye’ye karşı, "Aman, bu hızlı yürüyüşünü nasıl engelleriz" diye hiç bir araya gelmeyecek insanların ve çevrelerin bir araya gelip, Türkiye’nin ayağına çelme takmaya çalıştığına dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Akif’in tabiriyle, 'Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela. Hani tauna da zuldür bu rezil istila...' Dört koldan kullandıkları maşalarıyla bu ülkeyi hareketsiz bırakmaya çalışıyorlar. 22 Temmuz'dan bu yana sistematik bir şekilde Türkiye'yi terörle sararak, Türkiye'yi hedeflerinden geri koymaya çalışıyorlar. Lakin boş, ne yaparlarsa yapsınlar, göklerden gelen bir karar vardır. Bu milletin derin bir feraseti, derin bir irfanı vardır."

Terörün de geride kalacağını ifade eden Kurtulmuş, "Şimdi bu ülkenin, bu coğrafyanın insanlarının Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Farisilerin şimdi zihinlerini bölmeye çalışıyorlar. Ne yapsalar boş. Sizin ferasetinizle, Allah'ın takdiriyle biz de tam tersini yapacağız. Terörle sonuna kadar mücadele ederek, bu ülkenin halkıyla gönül gönüle yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"Karamsarlığa kapılmayın"

Önce sınırlar, şimdi gönüller ve zihinlerin bölünmeye çalışıldığını belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Biz gönülleri ve zihinleri birleştirip, bu sınırları anlamsız hale getirecek ve hep beraber el ele yürüyeceğiz. Onlar bu ülkenin ekonomik olarak geri kalmasını istiyorlar. Biz ise bu ülkenin ileriye gitmesinin en önemli gücünün, milletin zenginleşmesi ve refah içerisinde yaşaması olduğunu biliyoruz. Onun için gece gündüz, hiç durmadan bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla, milletle bağdaşmış, iç içe, el ele, kol kola girmiş vaziyette Türkiye'yi imar etmeye, Türkiye’yi yükseltmeye gayret ediyoruz."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Sakın ha sakın bir karamsarlığa kapılmayın. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye’yi iktisaden de ileriye götüreceğiz. Bu milletin daha müreffeh hale gelmesini sağlayacağız. Bu milletin ayağına çelme takmaya çalışanlara ister terör örgütleri olsun, ister paralel çeteler olsun hepsine haddini bildireceğiz ve yolumuza öyle devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.