Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye’de, vatan toprağında kesinlikle ameliyata müsaade etmeyeceklerini söyledi. Akdoğan, “Birileri, kimsenin görmediği sokaklarda toplanıp, yüzlerini kapayıp, ellerine bayraklar alıp tiyatro oynayabilirler. Türk devleti ve milleti bu oyunları bozar. Çözüm süreci, kararlılıkla devam ettirilecektir ama bunun temel şartı ve zemini, kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin sağlanmasıdır" dedi.

Osman Yüksel Serdengeçti’nin hayatını anlatan, Elçin Ödemiş’in yazıp yönettiği, Türk Kadınları Kültür Derneğinin manevi ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğünün maddi desteğiyle Türk Edebiyatı Vakfınca hazırlanan "Bayrak Adam Osman Yüksel Serdengeçti Belgeseli"nin tanıtımı, Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenen programla yapıldı.

Programa katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, yaptığı konuşmada, Türkiye’de "türlü türlü" oyunlar oynandığının farkında olduklarını söyledi. "Kobani şöyle oldu", "Afrin böyle oldu", "Orayı şurayla birleştiririz" şeklinde açıklamalar yapıldığını dile getiren Akdoğan, "Bir lego oyunu oynadıklarını sanıyorlar. Bizler, Türkiye’de, vatan toprağında kesinlikle ameliyata müsaade etmeyiz. Ne gerekiyorsa onu yaparız. Birileri, kimsenin görmediği sokaklarda toplanıp, yüzlerini kapayıp, ellerine bayraklar alıp tiyatro oynayabilirler, bunu bir evcilik oyunu sanabilirler. Türk devleti ve Türk milleti bu oyunları sonuna kadar bozar, tuzakları bozar ve bunlara müsaade etmez. Çözüm süreci, kararlılıkla devam ettirilecektir ama bunun temel şartı ve zemini, kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu konuda güvenlikten taviz vermeden, hiçbir vatandaşımızı hiçbir örgüte ezdirmeden, herkesin hukukunu koruyacak şekilde bu süreçler de devam ettirilecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Osman Yüksel Serdengeçti’nin gazeteci ve politikacı olarak geçirdiği hayatında değerleri, inançları, ilkeleri uğruna dimdik durduğunu ve örnek bir hayat sergilediğini belirterek, "Onu en iyi anlatacak kelime aslında isminde geçiyor, ’serdengeçti’. Hiçbir şey onu yolundan saptıramadı. Gerektiğinde serden geçmeyi bildi. Savunduğu davaya öylesine yürekten bağlılığa sahipti ki o uğurda hiçbir engeli tanımadı. Dava adamları, hedefe kilitlenen insanlardır. Bir insan hedefe kilitlendiyse onu hiçbir şey etkilemez. Dünya top olup patlasa, dönüp bakmaz. Hedefe kilitlenmiştir, o yolda yürür. Motivasyonunu kendisi üretir. Büyük dava adamları böyledir. O yüzden konjonktür, şartlar, yaşanan olumsuzluklar, onu çok ilgilendirmez, o kilitlendiği hedefe doğru yürür ve enerjisini kendisi üretir. Tarifsiz bir tutku ve heyecanla davasına bağlıydı” diye konuştu.

Akdoğan, Serdengeçti’nin eserlerinin daha birçok nesle önderlik edeceğini belirterek, "Biz de onun emanetine sahip çıkmak üzere buradayız. Onun bıraktığı değerleri yüceltmek için. Bizler, bu değerlere inanan bir iktidar olarak gerçekten farklı bir Türkiye hazırlamanın mücadelesi içindeyiz" dedi.