Başbakan Binali Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu komik duruma düşüyorsun. Yalanlarınla gülünç duruma düşüyorsun. Bir zahmet bu yalanları bırak da 108 maddelik değişikliği oku. Allah akıl fikir vermiş her gün sallıyor. Vitesi boşa atmış ha babam gidiyor. Bu değişiklikle rejim değişecek diyor. Kocaman bir yalan. Bu değişiklikle eyalet sistemi gelecek diyor. Bu da külliyen yalan. 4 milyon Suriyeliye vatandaşlık verilecek diyor. Bu da yalan. Erzurumlu Teyyo bunun yalanlarını duysa pataklar bunu" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda halka hitap etti. Başbakan Yıldırım yaptığı konuşmada, “Ulukışla istasyonunun dili olsa da konuşsa. O ne acılara şahit oldu. Askerler haftalarca yaya yürüyor ve Erzurum’a varıyordu. Cepheye vardığında askerlerin savaşacak mecali de kalmıyordu. Gazi Mustafa Kemal, Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra Kars’a kadar tren yolu yapılması emrini verdi. Bu seferberlik 10 yıl sürdü ve vefatından sonra her şey kaldı. Yolunuz yoksa gücünüz olmaz, geleceğiniz olmaz, medeniyet kuramazsınız. İşte şimdi şu Niğde’den Adana’ya giden Ulukışla-Pozantı yolunu düşünün. O yolda nice ocaklar söndü. Ama öyle bir iş yaptık ki, dağları deldik ve sizler için otoyol yaptık. Göreve geldiğimizde 6 bin kilometre bölünmüş yol vardı. Bunun üzerine biz 20 bin kilometre yol yaptık. İşte AK Parti farkı bu, hizmet bu” dedi.

"Yolları böleriz ama ülkeyi böldürmeyiz” diyen Başbakan Yıldırım, “Niğde ile Ankara arasına otoyol yapıyoruz. Artık Niğde Ankara’ya daha yakın. Bir buçuk saatte Ankara’ya gideceksiniz. İhalesi Nisan ayında yapılacak. Geçmiş dönemde askerlerimizin sadece yola ihtiyacı yoktu. Aynı zamanda silahları da yoktu şimdi Allah’a şükür tankımızı da, topumuzu da, helikopterimizi de yapıyoruz. Her türlü savunma sanayi teçhizatını üretiyoruz. Türkiye artık eskiye göre çok daha güçlü. İstersen oluyor. Azmedince oluyor, hayal kurarsan projeyi yaparsan, hayalleri gerçeğe dönüştürürsün. Fatih İstanbul’u fethederken gemilerini Haliç’e indirdi. Onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları Marmaray’da trenleri denizlerin altından geçirdi” diye konuştu.

“Bugün hayır diye ortalıkta dolaşanlar o günlerde de köprüye, hava limanına, yollara, tünellere hayır dediler. Bunlar hayırsız” ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, “Bunlardan hayır gelmez. Bunlar memleketin büyümesi ve gelişmesi için ne yaparsanız hep karşısına çıkarlar. Köprüye hayır derler ama köprü bitince en önce kendileri geçerler. Bunlar nasıl oluyor? Dünya’da kriz varken bu işler inanırsan, milletine güvenirsen üstesinden gelemeyeceğin bir şey yok. Bir Türkiye’yi üç Türkiye yaptık. Güçlü Türkiye olursa varamayacağımız hiçbir hedef yok” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile güçlü hükümetler dönemini başlatacaklarını belirten Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Hangi partiden olursa olsun seçilecek hükümet güçlü olacak. Yüzde 50’den az olan hükümet olamayacak. Hükümet kuruldu kurulmadı, güvenoyu aldı almadı derdi ortadan kalkacak.

Artık hükümet krizi olmayacak, başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın arasında çatışma olmayacak, Türkiye krizden krize sürüklenmeyecek. Durmadan seçim yok. Millet seçimle meşgul edilmeyecek. ‘Bu sistemden Başbakanlık gidiyor’ diyorlar. Memleket için feda olsun. Biz bu gün varız yarın yok. Hepimiz fainiyiz. Ama öyle bir sistem kuralım, demokrasi otoyolunu öyle bir sağlam yapalım ki kim gelirse gelsin güçlü iktidarlar olsun. Darbelerle karışıklıklarla, Gezi olayları ile 17-25 ve 15 Temmuz olayları ile demokrasi kesintiye uğratılmasın. Milletin iradesi daim olsun.

Bu anayasa değişikliği gündeme geldiği andan itibaren koro halinde CHP, HDP hayır diyor. İnanın bunlar neye hayır dediğini bile bilmiyor. Kahvecilerle bir araya geliyorlar, Anayasa geçerse, kahvehaneniz kapanacak, minibüsçülere minibüs hatlarınız kapanacak, muhtarlara aman evet demeyin muhtarlıklar kapanacak diyorlar. Millet inanmıyor Sayın Kılıçdaroğlu komik duruma düşüyorsun. Yalanlarınla gülünç duruma düşüyorsun. Bir zahmet bu yalanları bırak da 108 maddelik değişikliği oku. Allah akıl fikir vermiş her gün sallıyor. Vitesi boşa atmış ha babam gidiyor.

Bu değişiklikle rejim değişecek diyor. Kocaman bir yalan. Bu değişiklikle eyalet sistemi gelecek diyor. Bu da külliyen yalan. 4 milyon Suriyeliye vatandaşlık verilecek diyor. Bu da yalan. Erzurumlu Teyyo bunun yalanlarını duysa pataklar bunu. Ana muhalefet partisi başkanı bu kadar rahat insanı nasıl kandırır? Madem sen bilmiyorsun yanındakiler hiç değilse, ‘Genel başkan bu yanlış yanlış şeyeri millete söylemeyelim’ desin. En iyisi siz buradan Kılıçdaroğlu’na biraz patates gönderin ve zihni açılsın. Onun yanında bir de 18 maddeyi gönderin belki okur da millete doğru şeyleri anlatır."