Otobüs üzerinde vatandaşlara hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendilerine her zaman destek olan ve 6-7 ekim olaylarına da ’dur’ diyen Elazığ’a teşekkür ettiğini belirterek, her zaman Elazığ’ın hizmetinde olacaklarını söyledi.

Partisinin Elazığ 5. Olağan Genel Kuruluna katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Elazığ Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’dan bilgi aldı. Daha sonra Başbakanlığa ait otobüsle halkı selamlayarak valilik önüne gelen Başbakan Davutoğlu, kendisini karşılayan kalabalığa otobüs üzerinde hitap etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Başbakanlık görevini devraldıktan sonra sizlerin huzuruna gelerek dua almaya geldik. Duanızı eksik etmeyin. Desteğinizi eksik etmeyin. Gakkoşların bu yiğit diyarı her zaman bizim yanımızda oldu. Bizde her zaman Elazığ’ın yanında, hizmetinde olacağız. Elazığ her zaman bu vatanın birliği bu memleketin, bu davanın izzeti için çalışanların yanında oldu. Biz Elazığ’a teşekkür borçluyuz. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Başta 6-7 ekim provokasyonlarına dur dediğiniz için, onlara alet olunmasına izin vermediğiniz için, bu milletin birlik ve beraberliği için her zaman dik duruşunuz dolayısı ile tekrar tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından valilik önünde kendisini karşılayan yöresel kıyafetli çocukların verdiği çiçekleri alan Başbakan Davutoğlu, çocukları bir süre severek Valiliği ziyaret etti. Ziyarette, Vali Ömer Faruk Koçak ve diğer protokol üyeleri ile birlikte görüştükten sonra Çıkışta kendisini bekleyenleri selamlayan Davutoğlu, otobüsle hareket etti.

Asri Mezarlığına giden Davutoğlu, burada Elazığ’ın kanaat önderlerinden Molla Bahri Tunç’un kabrini ziyaret etti. Daha sonra Başbakan Davutoğlu, Adıyaman’a gitmek üzere Elazığ Havalimanından uçakla hareket etti.