Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, iç ve dış gelişmelerin değerlendirileceği "Güvenlik Zirvesi" toplandı.

Başbakan Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina’da 16.30’da başlayan Güvenlik Zirvesi’ne Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakanlık Başdanışmanı Ali Sarıkaya, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanı Kemal Öktem ve Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk katıldı. Başbakan Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina’da saat 16.30’da başlayan Güvenlik Zirvesi 1.5 saat sürdü.

BİR HAFTALIK YOĞUN PROGRAMIN ARDINDAN "GÜVENLİK ZİRVESİ"

Bugün Meclis’te partisinin grup toplantısında bir haftalık yoğun programındaki izlenimlerini aktaran Başbakan Davutoğlu, Avustralya’nın Brisbane kentinde düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi Toplantısı’nda başta ABD Başkanı Barack Obama ve diğer liderlerle görüşmelerinin detaylarını da anlattı. AK Parti Grup Toplantısı’nda ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile kritik Bağdat ve Erbil ziyareti kapsamında yaptığı görüşmeleri de değerlendiren Davutoğlu, yoğun geçen haftanın ardından "Güvenlik Zirvesi"ni topladı.

Güvenlik Zirvesi’nde bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliğin korunmasına ilişkin konuların yanı sıra Irak ve Suriye’deki gelişmelerin de ele alınması bekleniyor. Terör örgütü IŞİD’e yönelik oluşturulan uluslararası koalisyona ilişkin Türkiye’nin konumu, eğit-donat projesi ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinin masaya yatırılması öngörülüyor.

Öte yandan bedelli askerlik, ordunun modernizasyonu, sınır güvenliği, terör örgütü PKK’nın tamamen silah bırakması ve çözüm sürecinin değerlendirilmesi de konu başlıkları arasında yer alıyor.

Başbakan Davutoğlu, güvenlik zirvesinin ardından Başbakanlık Merkez Bina’dan Çankaya Köşkü’ne gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haftalık olağan görüşme kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu kabul edeceğini belirtildi.