AK Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı Mustafa Bayır, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, HDP'nin İdil'deki grup toplantısında yaptığı açıklamalarına tepki göstererek "Bunlar kendi iradeleriyle hareket edemez ve söz söyleyemez. Emir aldıkları üst aklın ağzından konuşuyorlar. Bir avuç çapulcuyla ülkemizi tehdit etmeye kalkıyorlar. Ülkemizin terör konusundaki kararlılığından ve her gün öldürülen onlarca PKK'lıyla sonlarının geldiğinden korkuyorlar. Her geçen gün ağır darbeler alan ve kendilerini toparlayamayan PKK köşeye sıkışmış durumda. Bunlar son bacak atışları olacak ve bu terör belasından halkımızın sağduyusu sayesinde kurtulacağız." dedi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, HDP'nin İdil'deki grup toplantısında ''Bir acziyetten dolayı değil, korkudan değil, inandığımız barış diyoruz. Barış gelmezse ne kadar felaketin, bölgede yaşayan insanların başına geleceğini bildiğimiz için barış diyoruz. Batı'da yaşayan kardeşim Cizre'ye karşı sussak, yollarda olmasak inanın ki bu ateş her tarafı yakar. Zannediyor musunuz Bodrum Cizre'ye çok uzak. Cizre yanarken Bodrum'daki mutlu olabilir mi? İstanbul'daki sessiz kalırsa kardeşlikten nasıl söz edecek?'' sözlerini sert bir dille eleştiren AK Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı Mustafa Bayır, "Bunların kimlere güvendiğini, arkalarını kimlere dayadığını ve kimlerden yardım aldıklarını bu ülke çok iyi biliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK'yı bitirme konusundaki kararlılığı PKK'nın ve yasal işbirlikçilerinin terör ortaklığı yaptığı ülkeleri de rahatsız ediyor. Bunları maşa olarak kullanan malum zihniyetli düşman ülkeler Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı zayıflatma ve Türkiye'yi avuçlarının içine alma çabasındalar. Ancak halkımız milli iradeyle seçtiği Cumhurbaşkanına güveniyor. Bu ülkede birlik olduğu müddetçe dış güçler Türkiye üzerinde oynadıkları bu kirli oyunlarda başarılı olamayacaktır" dedi.

Türkiye üzerinde PKK'nın koçbaşlığı ve yasal işbirlikçileriyle ortaklaşa oynanan iç-dış düşman odaklı oyunlara halkımızın itibar etmeyeceğini ve Türkiye'nin sağduyudan taviz vermeyeceğini vurgulayan AK Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı Mustafa Bayır, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hedef olarak gösterilirken halkımızın da bildiği üzere asıl amaç ülkenin istikrarını bozmaktır. Türkiye'nin son yıllarda emir alan bir ülkeden emir veren bir ülke haline gelişi, savunma sanayisinde kendi silahını kendisi yapan ve hiçbir ülkeye göbek bağı olmayan bir ülke haline gelişi malum çevreler tarafından hazmedilmiyor. Türkiye'nin bu büyümesini durdurmak amacıyla her türlü yola başvuruluyor. Daha önce gezi olayları ve 17-25 Aralık operasyonlarıyla bunu denediler. Paralel yapı üzerinden ülkenin istikrarını bozmaya çalıştırlar. Ancak başarılı olamadılar. Şimdi de ellerinde kalan son koz PKK terör örgütü ve bunların yasal işbirlikçileriyle ülkenin düzenini bozmaya hükümeti yıpratma çalışmalarına devam ediyorlar." dedi.

Ülkenin geleceğine yön veren, Türkiye'yi büyük Türkiye yapma çabasında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı zayıflatma ve yıpratma çabasının, Türkiye'nin önünü kesmek amacıyla yapılmaya çalışılan bir algı operasyonu olduğunu söyleyen Mustafa Bayır; "Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan çekiniyor ve korkuyor. Malum zihniyetli düşman ülkeler Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar. Ellerinin altında her istediklerini yaptırabildikleri, kendi getirdikleri hükümetle emirlerini dinleyen bir Türkiye hayali içindeler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu planları bozması ve lider ülke Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlemesini durdurmak amacıyla; Türkiye'yi PKK'nın öncülüğünde terör olaylarıyla Türk-Kürt düşmanlığı oluşturarak ülkenin düzenini bozma çabasındalar. Ancak planları hiçbir zaman başarılı olmayacak ve ülkemizin istikrarı bozulmayacaktır." şeklinde konuştu.