Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya’da husumet, düşmanlık, nefret, suçlama politikasını kaldırmak istediklerini belirterek, "Örgüt şimdi bunu reddediyor. Nefret politikasının CHP’ye faydası olmadığı ortaya çıktı. Bedelini ödedik. Gereksiz yere bu politikaya girildi.Ciddi kayıplar yaşadık. Artık buna son vereceğiz" dedi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Ahmet Kumbul’u seçim ofisini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Baykal, Antalya siyasetinde yeni bir dönemin açıldığını, geride kalan dönemin ciddi bir değerlendirmesini yaptıklarını söyledi. Antalya siyasetinde CHP’nin yeni bir anlayışla toparlanıp ayağa kalkması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Baykal, artık CHP’de düşmanlık hakaret saygısızlık yöntemleri anlayışına dayalı siyaset uygulamasını geride bırakmak zorunda olduklarını kaydetti. Bu siyasetin anlayışı sonucu acı olaylar yaşadıklarını hatırlatan Baykal, şunları söyledi:

"Sonuçlar hepimizi üzdü. Büyükşehir’i kaybettik, merkezde ciddi oy kaybettik. Partimizi manen etkileyen transferlere muhatap olduk. Ağır suçlamalara maruz kaldık. Bunların temelinde emeğe, çabaya değer vermeyi, bir kenara bırakarak, özel amaçlarla bir siyasi çatışma tahrik etmenin, siyasi düşmanlık oluşturmanın yararlı olacağı anlayışı yatıyordu. Böyle bir anlayışa dayalı bir dönem geçti. Bunun bir çıkmaz yol olduğunu herkes gördü. Son dönemde ilçe kongrelerinde ilçeye çıkan sonuç CHP’de saygısızlık ve düşmanlık politikalarının örgüt tarafından reddedildiğini bize gösterdi. Bu dersi herkesin alacağını umut ediyorum. CHP artık kendi içinde suçlamalar yaparak, hakaretler ederek siyaset yapmayı reddediyor."

CHP’DE TOPLANMA, YENİLENME

CHP’de toparlanma, yenilenme hareketi içinde kongrelerin devam edeceğini ifade eden Baykal, "Kepez ve Muratpaşa kongrelerimiz var. CHP’de suçlamaya dayalı, hakarete dayalı saygısızlığa dayalı siyaset anlayışının reddedilmekte olduğunu bu örgüt tarafından ortaya koyulacaktır. Muratpaşa İlçe Başkanlığına Ahmet Kumbul adaylığını açıkladı. Kimsenin adayı olmadığını açıkladı. Partiyi sıkıntıya sokan zihniyetin anlayışın düşmanca bir siyaset anlayışının da Ahmet Kumbul’unda uygun görmediğini gördüm. CHP’de herkes birbirine saygı gösterecektir. Emeğe,hizmete çabaya saygı gösterecektir. Herkes iddiasını sergileyecektir. Bir yarışma yaşanacaktır. Bu yarış adalet içinde gerçekleştirilecektir. Herkes sonuca saygı gösterecektir. Kumbul, yıllarca hizmet verdi. Her türlü iddiayı sergileme hakkına sahiptir. Örgüt görev verirse önümüzdeki seçimde ilçe başkanı olacaktır. O aldı, bunlar kazandı, böyle bir şey yok. Biz maksatlı düşmanlık anlayışını reddediyoruz. Bu CHP’de emek verenlere saygısızlık anlayışı ile siyaset yapanları reddediyoruz. Kaştan, Alanya’ya bu böyle. Hepimize düşen görev var. Bunu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"ÖRGÜT SEÇTİĞİNDE BAŞIMIZLA BERABER"

Ahmet Kumbul’a başarılar dileyen Baykal, "Başkan seçilmesinden şikayetçi olmam. Bu diğer arkadaşlarım için de geçerlidir. Hepimiz sorumlu partililer alarak örgütün alacağı kararlar doğrultusunda çalışacağız. Örgüt seçtiği zaman başımızla beraber. Kimse şaşırmasın. O kaybeder, başkası kazanır. Kaybeden yarış bittiğinde kazanan arkadaşımıza ’Hadi birlikte ne yapacağız?’ diyecektir. Antalya’da bunu sağlamak istedik. Husumet, düşmanlık, nefret, suçlama politikasını kaldırmak istedik. Bugüne kadar ben bir tek siyasetçi aleyhinde düşmanlık nefret kokan tek bir cümle telaffuz etmedim. Ama çoğuna muhatap oldum. Örgüt şimdi bunu reddediyor. Nefret politikasının CHP’ye faydası olmadığı ortaya çıktı. Bedelini ödedik. Gereksiz yere bu politikaya girildi.Ciddi kayıplar yaşadık. Artık buna son vereceğiz. Birbirimizi suçlayarak nereye varabiliriz. Hepimizin görevi şimdi partimize sahip çıkmak örgütün aldığı yetkilendirilen arkadaşlarımızı başarıya ulaştırmak için elimizden geni yapmaktır" şeklinde konuştu. Antalya’da siyasi atmosferi yanlış duygulardan arındırmak için, siyasi atmosferi doğal mecrasını çekebilmek içinin bunu söylemenin gerekli olduğunu düşündüğünü kaydeden Baykal, "Partimize yararlı olur bu seçim. Başarılar diliyorum. Anlayışımız bu. Buradan diğer aday arkadaşımızı da ziyaret edeceğiz" dedi.

"DÜŞÜNCEMİ TAHMİN EDERSİNİZ"

Habercilerin sorularını da yanıtlayan Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anayasayı ihlalle suçlanmasına yönelik söylemlerle ilgili, "Ülke gündemindeki siyasi konulara yönelik bir değerlendirme yaparak bugünkü girişimin gölgede kalmasını istemiyorum. Düşüncemi tahmin edebilirsiniz. Bugün sadece Antalya siyasetinin rotasını doğru yönde tutmak için bana düştüğüne inandığım görevi yapmak için buradayım. Bugün Antalya siyaseti bir süreden beri örgütün tercihi doğrultusunda sağlıklı ortamda yürüyor. Bunun altını çizmek için katkı yapmak istedik" diye yanıtladı.

"KİMSENİN ADAMI OLMADIK"

İlçe Başkan adayı Ahmet Kumbul ise 1997 yılından beri siyasetin içinde olduğunu belirterek, "Başarılı olmak için aday oldum. Kimsenin adamı olmadık. Aday olurken kimseyi sormadık. Adamı olanlara karşı mücadele ettik. Herkese eşit mesafedeyiz. Herkesle uyum içinde çalışacağız, kimseye bir diğerinden daha yakın değiliz. Seçildikten sonrada kimsenin ada mı olmayacağız. Herkese aynı mesafede olarak hep birlikte Muratpaşa’da partimizi yukarıya taşıyacağız" dedi.

Baykal’ın ziyaretine, CHP Antalya Milletvekilleri Yıdıray Sapan, Arif Bulut, Osman Kaptan, İl Başkanı Cavit Arı ve partililer eşlik etti.

Baykal, ardından bir diğer İlçe Başkan adayı Songül Başkaya’yı ziyaret etti.