Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yüzde 10’luk seçim barajının dünyanın en büyük barajı olduğunu söyledi.

Destici, Kahramanmaraş’ta partisinin il kongresinde, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen BBP Kahramanmaraş İl Kongresi’nde konuşan Mustafa Destici, “Adını çözüm süreci dedikleri bir süreç başlattılar. Biz dedik ki bu süreç bu haliyle devam ederse çözüm değil olsa olsa bir çözülme ayrışma ve bölünme süreci olur. Ama ne dediler millete hatırlatmakta fayda var. Çünkü bu milleti yönetenler milleti balık hafızalı sanıyorlar. Bir ay önce bir şey söylüyorlar bir ay sonra başka bir şey yapıyorlar. Bu süreç iki sene önce başlarken bu süreçle birlikte PKK sınır dışına çekilecek. Çekildi mi? Hayır. Silah bırakacak dediler silah bıraktı mı? Hayır. Dediler ki; tamamen kendini lağvedecek ve normalleşme sağlanacak. Bu oldu mu? Hayır. Biz de o zaman dedik ki keşke böyle olsa. Hiçbirimiz gözümüzü kapatamayız, sırtımızı dönüp gidemeyiz. Ama böyle olmayacak. Şöyle olacak. Siz bu sürece devam ederseniz PKK meşrulaşacak dedik, meşrulaştı mı? Evet. Sayın Davutoğlu’nun danışmanı Öcalan’ı savunuyor. Diyor ki; ‘Öcalan’a kimsenin itibar vermesine gerek yok o zaten kendi itibarını kendi hak etmiştir’ diyor” dedi.

Destici, “Gayri ahlakilik maalesef Türkiye’nin en önemli problemlerinden bir tanesi oldu. Bakın gayri ahlakilik adına, gayri millilik adına, gayri İslamilik adına son on yılda ne kadar şey varsa en az artanı yüzde yüz artmıştır. Çünkü helal haram ve ölçüsü kaybolmuştur. Halbuki Türkiye’yi yönetenlerin şunu bilmesi lazım. Harama götüren her yol haramdır. İslam’ın ölçüsü budur. Ama şimdikiler ne yapıyor harımın onda dokuzunu helalleştirdiler mubahlaştırdılar. Ellerinden gelse haram diye hiçbir şey bırakmayacaklar” dedi.

Destici, geçtiğimiz günlerde toplanan Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlara ilişkin de açıklamalarda bulundu. Destici, “Çeşitli kararlar alındı. Sayın Nabi Avcı’ya ve bakanlık bürokratlarına milli eğitim gibi eğitim camiasında aşırı siyaset ve tarafgirlik yakışmıyor. Eğitim camiasında hakkın, adaletin tesis edilmesi gerekir. Eğer öğrencileriniz sizin adaletsiz davrandığınızı, adaletsiz atamalar yaptığınızı görürse siz o öğrenciye adalet duygusu veremezsiniz, doğruluğu öğretemezsiniz. Bakanlık yetkililerini adil olmaya davet ediyorum. İlköğretim 1.,2. ve 3. sınıflarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin okutulmasını desteklemekle birlikte, bunun içeriğinin ve isminin değiştirilmesini teklif ediyoruz. Çünkü din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde okuyanlar okutanlar bilir ki, bütün dinler anlatılır. Benim ilkokuldaki 1.,2. ve 3. sınıfında okuyan çocuklarımın ‘Çinkonizim’ öğrenmesine gerek yok. Onu lisede öğrensinler. O dersin adının temel İslam bilgileri ve ahlak dersi olması lazım. hatta önce Türkiye yönetenlerinde bu dersi alması lazım. temel İslam bilgilerini İslam’ın şartlarını ve büyük günahlar nedir, dolayısıyla haram helal nedir bunları herkesin yeniden öğrenmesi lazım. Çünkü bu konuda büyük bir yozlaşma var” ifadelerini kullandı.

Destici, konuşmasının sonunda seçim barajının yüksekliğinden yakınarak, şunları söyledi:

“Yüzde 10’luk seçim barajı dünyanın en büyük barajıdır. Bu barajı savunmak darbeciliği savunmaktır. Şimdi her şeyi darbeyle suçluyorlar. Efendim neymiş Anayasa Mahkemesi darbe ürünüymüş. Peki yüzde 10’luk baraj neyin ürünü? Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanı; baraj hangi sistemin ürünü? Bu barajın derhal kaldırılması lazım. Bunun üzerinden Anayasa Mahkemesini suçlamak ve Anayasa Mahkemesi başkanını itibarsızlaştırmaya çalışmak çok büyük bir ayıp ve yanlıştır. Bu Anayasa Mahkemesi başkanı değil mi yıllardır o mahkemede dindarları, muhafazakarların temsilcisi olan. Başörtüsü yasaklarında imam hatip okullarında Kur’an kurslarının tekrar açılmasında hep olumlu karar veren ve hep tüm dindar kesimin sevgisini kazanan bu mahkeme başkanı değil mi? En son iktidar partisinin kapatılması için dava açıldığında bir oyla kurtuldunuz kapatılmaktan kimin sayesinde Haşim Kılıç’ın sayesinde. En azından adam bunun hatırına bir vefa gösterir de sesini çıkarmaz ayıp be ayıp.”

Kongre, Destici’nin konuşmasının ardından BBP Kahramanmaraş İl Başkanlığı’na tek liste halinde aday olan Hayati Bakdur’un yeni başkan seçilmesiyle sona erdi.