KAYSERİ (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu AKP 3 dönem değil, 13 dönem de iktidar olsa asla yeni, sivil, demokratik anayasa yapmaz. Çünkü, darbe anayasasından besleniyor. İktidarını ona borçlu ve gelecek iktidarını da onun üzerine inşa etmeye çalışıyor" dedi.

Destici, partisinin, bir restoranda düzenlenen Kocasinan İlçe Kongresi'nde, 7 Haziran'daki milletvekili seçimlerine adil olmayan bir sistemle gidildiğini savundu. 

Yaklaşık 12 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti iktidarının, her seçim öncesi yeni, sivil, demokratik bir anayasa söyleminde bulunmasına rağmen bunu yapmadığını öne süren Destici, "Bu AKP 3 dönem değil, 13 dönem de iktidar olsa asla yeni, sivil, demokratik anayasa yapmaz. Çünkü, darbe anayasasından besleniyor. İktidarını ona borçlu ve gelecek iktidarını da onun üzerine inşa etmeye çalışıyor. Barajı kaldırsa güm diye düşeceğini biliyor, barajı kaldırsa BBP'nin güçlü bir grupla meclise gireceğini biliyor. Kendi sözcüsü bunları televizyonlarda itiraf ediyor" diye konuştu. 

Tek partinin iktidar olmasının ülkede istikrar olacağı anlamına gelmediğini dile getiren Destici, Avrupa'nın neredeyse bütün ülkelerinin koalisyonla yönetildiğini söyledi.

Ülkenin ikiye bölündüğünü iddia eden Destici, "Allah göstermesin neredeyse çatışacak noktaya gelmiş, neredeyse birbirinin gırtlağını sıkacak noktaya gelmiş. Bu mu istikrar? Nedir sizin istikrardan anladığınız? Onun için esas olan Türkiye'yi demokratikleştirmektir" dedi.

Cumhurbaşkanının tarafsız ve adil olması gerektiğini ifade eden Destici, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı meydanlara iniyor, oy istiyor. Anayasal çoğunluk için oy istiyor. Neden? Devlet başkanı olmak için, tam başkan ya da yarım başkan. Bunun bize göre iki sebebi var. Birincisi, ölene kadar devlet başkanı kalmak için, ikincisi PKK ile yaptıkları müzakere taslağına göre onlara Türkiye'nin bir bölgesinde özerklik ya da eyalet sistemi vermek için. Çünkü parlamenter sistemde, Türkiye'yi eyaletlere bölemezsin. Parlamenter sistem demek üniter yapı demek. Yani bir, bütün yapı. Bunun içinde özerklik olmaz. Onun için sistemi değiştirecekler. Biz bunun farkındayız. Milletimizi de uyaracağız, uyandıracağız."