Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kömür ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılması için bütün imkânların seferber edilmesi gerektiğini söyledi.

Karaman’ın Ermenek ilçesi Cenne mevkisinde bir kömür ocağının 300 metre derinliğindeki su kaynağının patlaması sonucu çok sayıda işçinin yeraltında mahsur kaldığını üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Destici, bölgeye bütün imkânların seferber edilerek mahsur kalan işçi kardeşlerin biran önce kurtarılmasını beklediğini ifade etti.

Güneyyurt beldesi başkanının bilgileri ile olayı başından bu yana takip ettiğini kaydeden Destici, olayın işçilerin içeride yemek yedikleri saatte gerçekleştiği bilgisini aldıklarını kaydetti.

Maden işçileri ile ilgili yapılan son düzenlemelerden sonra maaşlarının zorunlu olarak artırıldığını vurgulayan Destici, “Maden işçilerimiz yemek ve ulaşım ücretlerini kendileri karşılıyor. Bu olay bize bir kez daha göstermiştir ki; gereken tedbirler ve düzenlemeler yine eksik kalmış. Maden işçilerimizle ilgili can güvenliklerini üst düzeyde garanti altına alacak, ölümleri sıfıra yakın seviyelere düşürecek tedbirlerin biran önce alınması gerekir. Bu son olaydan da ders çıkarılmalı” dedi.

Destici, son olarak bölgeye Konya, Karaman il başkanlarının da içinde olduğu bir heyetin olay yerine gittiğini belirtti.