Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 17-25 Aralık operasyonlarının üstünün kapatıldığını ileri sürdü.

Partisinin il başkanlığının açılışı için Bolu’ya gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İl Başkanı Mahmut Alan ve partililer tarafından karşılandı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, "17-25 Aralık operasyonları Türkiye’de var olan ve herkesin bildiği ama bir türlü açığa çıkaramadığı ya da açığa çıkmayan yolsuzlukların, hırsızlıkların, rüşvetin gün yüzüne çıkarıldığı tarihi günlerden birisi. Ama ne yazık ki bu Türkiye için bir temizlenmeye ve arınmaya dönüştürülmedi. Maalesef Türkiye’yi yönetenler bunun üzerini kapattılar. Takipsizlik kararına yapılan itirazlarda reddedilince 17-25 Aralık soruşturmaları tamamıyla kapatılmış oldu. Bu dosyalara takipsizlik kararı verilen hakimler ve savcılar bir nevi ödüllendirilerek, Yargıtay üyeliğine getirildiler” diye konuştu.

14 Aralık operasyonuna da değinen Destici, sözlerine şöyle devam etti:

“14 Aralık’ta bir gruba yapılan operasyonda eğer iddia edildiği gibi bir gruba karşı bir kumpas kurulduğu yönünde bir soruşturma yürütülüyorsa, açıkça Samanyolu ve Zaman grubunun dışında da bu konuyu haberleştirenler var. Hem de şu an Cumhurbaşkanı’nın başdanışmanlığını yapanlar var. Bu konuyu günlerce televizyonlarında işleyenler var ve ses kayıtlarını yayınlayanlar var. O zaman niye diğer basın mensupları bu dosyanın içerisinde yok."