Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Ege Bölgesi Başkanı Behlül Murat Maral, Filistin Başbakan Yardımcısı Ziyad Ebu Amr ile görüştü.

Başkan Maral, Filistin Başbakan Yardımcısı Ziyad Ebu Amr ile görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Filistin halkının her zaman yanında olacaklarını ve Filistin halkına her zaman destek olacaklarını belirten Maral, şöyle konuştu: "İsrail’in Filistin halkına karşı sürekli artan saldırgan tutumu son bulmalı. Özellikle Mescid-i Aksa’ya yapılan çirkin saldırı asla affedilemez. Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırı, İslam dünyasına, tüm Müslümanlara yapılmış saldırıdır."

Başkan Maral, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: "Biz, Filistin halkının yanında olduğumuz gibi, Çin’de Uygur Türklerinin ve Kuzey Irak’ta Türkmen kardeşlerimizin de her zaman yanındayız. Yapılan çirkin saldırıları asla unutmayacağız."

Filistin Başbakan Yardımcısı Ziyad Ebu Amr da yaptığı açıklamada; "Başkan Behlül Murat Maral ve Gençlik ve Spor Konfederasyonu’na, Filistin halkına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Filistin halkının sevgi ve selamlarını ilettim kendilerine. Başkan Maral’ın daha önce Türkiye kamuoyuna yaptığı basın açıklamalarını biliyorum ve özellikle basın açıklamasında belirttiği ’İsrail vuruyor, dünya uyuyor, mesele kahrolsun, yok olsun sloganlarıyla geçiştirilemeyecek kadar ciddidir’ sözleri çok yerinde ve doğruydu" dedi.