Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir Üniversitesi’nde düzenlenen Gençlik ve Siyaset başlıklı söyleşiye konuk oldu ve gençleri siyaset yapmaya davet etti.

İzmir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen Gençlik ve Siyaset başlıklı söyleşide, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina öğrencilerle bir araya geldi. Söyleşi öncesi Rektör Prof.Dr. Kayhan Erciyeş ile bir araya gelen Başkan Piriştina, başta kendi Buca Belediyesi olmak üzere İzmir ve Türkiye için gençlerin siyasette neler yapabileceğine dair deneyimlerini ve hedeflerini paylaştı. Söyleşi sonunda Piriştina’ya teşekkür plaketini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emin Akçaoğlu ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Defne Erzene Bürgin takdim etti.

TOPLUMSAL MUTLULUK HEDEFLENMELİ

Toplumun bugün aşmaya çalıştığı sorunların temelinde eğitimsizlik olduğuna değinen Piriştina, Buca Belediyesi’nde yaptıkları en önemli yatırımların başında eğitim, kültür, spor ve sanat geldiğini belirtti ve “Elbette üniversiteden başarı ile mezun olacaksınız. Ancak önemli olan bir sivil toplum kuruluşu ya da benzeri yapılanma içinde gönüllü olarak aldığınız eğitimi topluma yaymanız” diyerek gençlerden önemli bir istekte bulundu.

Eğitim seviyesinin artması ile kent ve ülke yönetimini belirleyen seçim sürecindeki bilincin de artacağına değinen Piriştina, seçilecek kişiyi belirleyecek kriterin hemşehriliği aşarak, eğitimi, vizyonu ve hedefleri ile kenti anlayan, insanı anlayan, insana dokunan, bireyseldense toplumsal menfaat ve mutluluğu gözetecek siyasetçilere doğru evrilmesi gerektiğini söyledi.

ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN

Türkiye’de gençlere siyasette ne kadar yer verildiğine dair en güncel örneği teşkil ettiğini ifade eden Başkan Piriştina, İzmir’de üniversiteleri barındıran iki büyük ilçenin, Buca ve Bornova’nın genç başkanlara emanet edildiğini hatırlattı. Siyasette gençlere yer olduğunu anlatan Piriştina, "Aldığınız eğitimi halkın yararına işlerde icraata dönüştürmek için siyasete girmekten çekinmeyin” diye konuştu. Geçen dönemlerde yaşanan kötü deneyimlerin gençleri siyasetten soğuttuğunu ancak Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda eğitimli, kültürlü, toplumunu seven, yararlı olmak isteyen genç, cesur ve ne istediğini bilen siyasetçilere ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Başkan Piriştina, “Görüşünüzün ne taraftan olduğu önemli değil, yeter ki siyasete bulaşın” dedi.