Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövneg Abdullayev’le görüştü.

Görüşmede, SOCAR’ın Türkiye’deki yatırımları için Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teşekkür eden Fikri Işık,”2018’de Türkiye’nin en büyük 2. sanayi şirketi olacak ama Kenan Bey 2023’te birinci olacağını söylüyor. Türkiye’nin Azerbaycan’la olan kardeşliğinin ortak yatırımlarla güçlenmesi hem Türkiye’nin hem Azerbaycan’ın menfaatine” diye konuştu.

Rövneg Abdullayev ise, ”Hiç kimse TANAP projesinin 1 yılda yapıldığına inanamıyor. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik ilişkileri ve TANAP’ın gerçekleşmesi Türkiye’ye çok yararı oldu. Bu projenin ne kadar yerinde ve zamanında yapıldığı belli oluyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Fikri Işık, Bakü temasları kapsamında sır fabrikasını ve tesisleri gezdi. İlk önce tekstil fabrikasını gezen Işık, burada üretilen kumaşları kontrol etti. Sumgayıt Sanayi Parkı’nın inşaat alanına gelen Işık’a Sanayi Parkı hakkında sunum yapıldı. Daha sonra Sumgayıt Tekno Park’ı ziyaret eden Işık burada üretilen cihazları inceledi.