Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde düzenlenen AK Parti 3. Olağan Kongresi’ne katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Cumhuriyet Halk Partisi, Nuri Demiral ve ailesinden özür dilesin” dedi.

Kongrede konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bazıları makam için siyaset yapar, AK Parti’de makam için siyaset yapılmaz. AK Parti’de siyaset yapmak zordur. Bizim siyasetteki temel anlayışımız Hakkın rızası, halkın gönlüdür. Partimiz bu anlayışla emin adımlarla yoluna devam ediyor. AK Parti’nin mayası sağlam. AK Parti’nin hamurunda memlekete hizmet sevdası var. Onun için de 12 yıldır gece gündüz çalışıyoruz. 12 yıldır her girdiğimiz seçimde halkımız bize gereken desteği verdi ve bizi ödüllendirdi" diye konuştu.

Artık Türkiye’nin kaçılan ülke değil, gelinen ülke olduğunu belirten Işık, “50 yıl önce para kazansınlar diye gönderdiğimiz kişilerin çocukları torunları geliyor. 12 yılda önümüzde bir başarı hikayesi var. 2002 yılında AK Parti olarak hükümeti devraldığımızda ülkenin demokrasi karnesi sıfırdı. Adeta zayıftı. Kürt kardeşim ’ben Kürt’üm’ diyemez. Alevi kardeşim Alevi kimliğini saklıyordu. Bir düşünün 2002’de hepimizin temennisi başörtülü kızlarımız üniversitelerin kapısından geri dönmesindi. Çok şükür başörtüsüyle okula girebiliyor ve daha da ötesi memur olabiliyor. Nereden nereye” dedi.

Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi’ni sert sözlerle eleştiren Bakan Işık, “Türkiye’nin her başarılı döneminde paçasından aşağıya çekmeye çalışan bazı güç odaklarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Ne zaman Türkiye bir sıçrama yakalasa, Türkiye’de hemen bir kargaşa çıkarıp ülkenin kendi enerjisini kendi içerisinde harcamasını sağlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanıyım. Dünya’da birinci sanayi devrimini biz ıskaladık. En son 70’li yıllarda çok hızlı sanayileşirken maalesef Türkiye zamanını sağ sol çatışmalarıyla geçirdi. 1930’larda dünya uçak sanayinde hızla gelişirken Türkiye’de bir babayiğit çıktı Nuri Demiral ben bu ülkeye uçak yapacağım dedi ve yaptı. 8 tane uçağı yaptı ve uçurdu. Ama bu CHP zihniyeti, o günkü CHP zihniyetiyle bugünkü CHP yönetimi arasında hiç fark yok. Bu adam ileride bizim başımıza bela olur, parti kurar diye adamı bilinçli olarak batırdılar. Şimdi kalkmış dürüstlükten dem vuruyorlar. Kalkmış vatanseverlikten dem vuruyorlar. Siz önce Nuri Demiral ve ailesinden özür dileyin. Böyle bir kahramanı sadece bize rakip olur diye batıran bir anlayışın, bugün Türkiye’de dürüstlükten, vatanseverlikten dem vurmasının hiçbir anlamı yok” ifadelerini kullandı.