AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Karşıyaka stadının yapılacağı yerde taraftarlara seslenerek, ’’Bu stadın yapımı için ihale yapılalı bir seneyi geçti. Stadın yapımına engel 3 tane dava var. Bu stat buraya yapılacak, Karşıyakalıların önünde kimse duramaz" dedi.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Gaziemir İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’nin ardından, Karşıyaka Stadı’nın yerine yapılması planlanan stadyum alanında inceleme yaptı. Burada konuşan Yıldırım, ’’Gönül isterdi ki bu toplantıyı çok daha güzel bir yalı stadında yapalım ama merak etmeyin, bu şehirde 10 yıldır ipe un sererek mazeret üretenlere karşı, sevdalısı olduğumuz 100 yıllık takımımızın, şanlı geçmişi olan takımımızın stadını engelleri yıka yıka yapacağız. Ve geçen hafta arkadaşlarımız sizleri temsilen Ankara’ya geldiler. Milletvekillerimizle, Gençlik Spor Bakanlığı ve bizimle görüşme yaptılar. Orada da bir kez daha Karşıyaka stadyumu konusundaki kararlılığımızı ifade ettik. Şöyle bir hatırlayın, önce Örnekköy için uzun süre kamuoyu bununla meşgul edildi. Dedik ki burası dere yatağı, burada stat olmaz. Allah muhafaza büyük felaket olur. Bunu anlamadılar. Daha sonra raporlar ortaya konuldu, bu mazeret ortadan kalktı. Biz bu projenin yapımı için daha önce Karşıyaka kulüp merkezini ziyaret ettik. orada bu sözü verdik. Karşıyaka kulübüne bizim sözümüzdür. Bizim için söz namustur. Hemen harekete geçtik. 2014 senesinde bu stat başlamış olacaktı ve bugün bitecekti. İhalesi yapıldı, parası ayrıldı, sadece stat yapılmayacaktı. Karşıyaka’nın bütün mali sıkıntılarını giderecek tesis yapılacaktı. Şimdi dedik ki ihale yapıldı, tartışmalar bitti, her şey yoluna girdi, tam iş başlayacak 15 bin kişinin Yalısı diğer sosyal tesislerle birlikte Karşıyaka Spor Kulübü o şanlı günlerine tekrar emin adımlarla yürüyecek. İzmir yerel yönetimlerinin klasiği nüksetti, 3 tane dava açıldı. Bir tanesi Şehir Plancıları Odası, ikincisi vatandaşlık davası, üçüncüsü Karşıyakalıların büyük bir destek vererek seçtiği Büyükşehir Belediye Başkanının davası’’ dedi.

"BU PROJEYE EN KISA ZAMANDA BAŞLAYACAĞIZ"

Hizmet için göreve geldiklerini ifade eden Yıldırım, ’’Buradan Karşıyaka’nın genç belediye başkanına tavsiyem var. Karşıyaka Kulübü’nün karşısında duramazsın. Vazgeç bu davadan. Bu yol yanlış bir yol. Aziz Bey’e de sesleniyorum. Artık bu tartışmayı burada bitirelim. Bu stat buraya yapılacak. Onlara rağmen yapılacak. Çünkü bu projenin arkasından yüreği Kaf Sin Kaf için çarpan 10 binler var. Biz bu sesi görmezden gelemeyiz. Bu davanın takipçisi olacağız bu projeyi de en kısa zamanda başlayacağız. Bundan hiçbir endişeniz olmasın. İzmir sevdalısı ve milletvekili olarak arkadaşlarımızla birlikte kulübümüz taraftarı ve yöneticileriyle birlikte doğru bildiğimiz bu projenin takipçisi olacağız. Ankara’da da İzmir’de de gür sesi olmaya devam edeceğiz. Bu kulüp Adnan Menderes’in top oynadığı kulüptür. Bu kulüp Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kulübüdür. Her fırsatta Atatürk’ün ismini ağzından düşürmeyenler onun mirasına sahip çıkmalıdır” şeklinde konuştu.

"NE OLURSA OLSUN BU STAT BURAYA YAPILACAK"

Binali Yıldırım, "Bu stadın yapımı için ihale yapılalı bir seneyi geçti. 3 tane dava var. Davaların yanı sıra burada bir kamulaştırma ihtiyacı da var. Stadın tam ortasından imarda bir yol gösterilmiş, o yolun kalkması lazım. Belediyenin normalde bunu bedelsiz kaldırması lazım ama yapmıyor, çünkü stadı buraya istemiyorlar. Biz de bu durumda burayı kamulaştıracağız. Bunun da 9-10 milyon civarında bir bedeli var. Projenin içinde yok ama onu da yapacağız. Sonra ruhsata başvuracağız ama yine belediye yardımcı olmazsa süre uzar. Fakat her ne olursa olsun stat buraya yapılacak” dedi.

Yıldırım, stat içerisinde inceleme yaptıktan sonra Karşıyaka taraftarları ile sohbet etti. Taraftarlar meşale yakarak Yıldırım’ı yolcu etti.