İZMİR (İHA) – Cumhurbaşkanlığı Özel Danışmanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Selçuklulara 2015 yılının hizmet yılı olacağı müjdesini vererek, yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

AK Parti Selçuk İlçe Kongresine katılan Binali Yıldırım, 30 Mart yerel seçim kampanyasını Selçuk’tan başlattıkları hatırlattı. Yıldırım, "Selçuk bize inandı, kendi evladını Zeynel Bakıcı’yı belediye başkanı seçti. Bu seçimler İzmir’in sembol seçimleri oldu. CHP’liler bunu asla hazmedemedi. Yenilgiyi içlerine sindiremediler. Ama çalışa çalışa içlerine sindire sindire Selçuk ‘AK Parti’ dedi. Selçuk hizmet bayrağını daha da yukarıda dalgalandıracak. Selçuk’taki seçim İzmir Büyükşehir’in habercisidir" dedi.

“2015 HİZMET YILI OLACAK”

Selçuk’a müjdeli haberler veren Yıldırım, “Selçuk’un 100 yataklı bir hastane beklentisi var. Sağlık Bakanımızla değerlendirdik. 2015 içerisinde Selçuk Devlet Hastanesi’nin temellerini atıyoruz. Ayrıca Belediye Başkanımız geçtiğimiz günlerde içme suyunun yetersiz ve içilemediğini söyledi. ‘Hazineye ait bir yer var, bunların İZSU’ya verilmesi gerekiyor’ dedi. Bende Milli Emlakla konuştum. Bu alanı İZSU’ya tahsisini yaptık. Selçuklu hemşerilerimizin en güzel hizmeti alması için canla başla çalışırız. Bunun yanında Selçuk’un en önemli sorunu Koruma İmar Planı onaylandı. Bunun içinde Efes Antik Limanı da var, su yolu da var. Selçuk’taki tarihi ve kültürel varlıklarımızı ihya etmek de var. İZBAN’ı önce Torbalı’ya sonra Selçuk’a getireceğiz demiştim. Torbalı bitti bitecek. Selçuk’un da şantiyesi kuruldu, kazması vuruldu. Ayrıca Selçuk Ortaklar arasının 7 dakikaya inmesi için 8 kilometrelik tünel projesi de hayata geçecek. Gerek Küçük Menderes Havzası’nda gerekse kuzeyde Bakırçay Havzası’nda yer alan bölgelerde doğalgaz hazırlık çalışmaları devam ediyor" dedi.

“BAŞKAN BAKICI TAM BİR HALK ADAMI”

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın tam bir halk adamı olduğunu söyleyen Yıldırm, "Selçuk’un büyümesi ve kalkınması için kadın erkek çalışıyoruz. AK Parti kadroları ben değil, biz der. Hesap kitap olmaz. Belediye Başkanımız 9 aydır ilçemizde. Nerede ne yapılacak çalışmalarını yürütüyor. Manzara aldığımız diğer ilçelerden farklı değil. Muazzam bir borç yükü. Diğer ilçelerde de durum aynı. Bıraktıkları borcun tutarı toplam 160 trilyon. İşte bunların hizmet anlayışı bu. Ama AK Parti kişilerle uğraşmaz, memleketin geleceğini inşa etmekle, projelerle uğraşır” dedi.

“BİZİ KİMSE YIKAMAZ”

Genel kurul toplantısında konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Bugün bize yakışan bir seçim yaşayacağız. Bu tablo onu gösteriyor. Birlik ve beraberlik bizim şiarımızdır. Bu anlamda burada iki konuya değinmek istiyorum. Biz bir toplum olarak, birey olarak önce bir yurttaş olmanın özelliklerini göstereceğiz. İyi bir hemşeri olmanın özelliklerini göstereceğiz. Yaptığımız işi en iyi şekilde yapan insanlar olacağız. Bu özellikleri ahlakla, dürüstlükle birleştirip, adaletle süsleyerek en iyi noktaya çektiğimiz zaman bizi kimse yıkamaz. Bu nedenle biz ’önce insan’ temasını oluşturacağız. Bunu oluştururken de etrafını iyice dolduracağız. Biz herkesin insanı olacağız, herkese el uzatan olacağız, herkesin derdiyle dertlenen olacağız. İşte o zaman biz biriz, hep beraberiz demektir. Bireysellikten toplumsallığı oluşturacak adımları güçlü bir şekilde atacağız" diyerek, kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

“TÜRKİYE İLK KEZ AYAKLARI ÜZERİNDE DURUYOR”

Van Milletvekili Gülşen Orhan da Türkiye’nin ilk kez ayakları üzerinde durduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Şu an bayrağın altında Türkiye Cumhuriyeti’nin çatısı altında yaşamak isteyen dinamikler var. Başka şeyler isteyen olacak önemli olan bizim doğruyu bilmemiz ve sıkı sıkı sarılarak bu doğru yolda ilerlememiz. Bizim yumuşak karnımız Kürt sorununa şu zamana kadar çözüm bulunamadı. 30 yıl dinamik bir savaş yaşandı. Bugün Türkiye’de bütünlük ve birlik içerisinde yaşayalım. Türk bayrağının altında birleşelim. Kutlu bir hareketin içindeyiz. Türkiye çok önemli bir coğrafyada ve Türkiye ilk kez ayakları üzerinde duruyor. Kardeşlikten sevgiden ve sarılmaktan başka şansımız yok.”

“BİRLİK VE BÜTÜNLÜKLE ZAFERE YÜRÜYECEĞİZ”

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise, “Biz kongrede ileri tarihe alırız, iptalde ederiz ama tüm bunları kardeşlik içerisinde yaparız. Cesaretle kongrelerini yapsınlar, sonra bizim kongrelerimize laf etsinler. Bizler bu kongrelerimizle seçim çalışmalarını da başlatmış bulunuyoruz. Bu birlik ve beraberlik içerisinde inşallah çok yol alacağız. Yaklaşık 90 bin kişilik sandık kurulları oluşturacağız” diye konuştu.

Ortak bir listenin oluşturulduğu kongrede mevcut Başkan Sema Yeşilçimen ile gidildi. AK Parti İzmir milletvekilleri, AK Partili belediye başkanları, çevre ilçelerden gelen çok sayıda yönetim kurulu başkanı ve üyeleri ile oldukça kalabalık parti topluluğunun katıldığı kongrede birlik ve beraberlik mesajları verildi.