TBMM (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken, Anayasa Mahkemesinin (AYM) yapısını değiştirmeye yönelik çalışmaları olup olmadığı sorusuna, TBMM Anayasa Mutabakat Komisyonu ile ilgili bir süreç olduğunu hatırlattı.

Komisyonun kurulması halinde yargıya ilgili önerilerini masaya getireceklerini bildiren Gül, "Bu tür değişiklikler anayasa değişikliğiyle söz konusu olur. Anayasa çalışmamızda, doğrudan millete bağlı, seçilmiş başkan ve Meclis tarafından seçimi önceleyeceğimiz bir AYM çalışmamız zaten var" diye konuştu.

"Demokrasi halk için yapılır"

CHP'nin Komisyona olumsuz yanıt vermesi halinde ne yapılacağı sorusuna karşılık Gül, şu ifadeleri kullandı:

"Biz kendi önerimizi Meclise sunarız. Anayasa Komisyonundan geçer. 550 milletvekilinin takdirine sunacağız. Öyle sivil demokratik anayasa yapacağız ki hangi partiden olursa olsun Mecliste milletvekillerimiz bizim önerilerimize destek vereceğine inanıyorum. Demokrasi halk için yapılır. Sonuçta tercihin bir şekilde millete ulaştırılması gerektiğini düşünüyoruz. Kaç çıkarsa çıksın, 400 bile çıksa, millete başvurulması lazım. Milletin vereceği karar ne yönde olursa, AK Parti olarak o yönde siyasetimizi ve yasa çalışmamızı yapacağız."