Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’nin laf, MHP’nin slogan, AK Parti’nin ise eser ürettiğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde 10 yataklı devlet hastanesinin açılış töreni ile partisinin ilçe kongresine katıldı. AK Parti Kadışehri İlçe Kongresinde konuşan Adalet Bakanı Bozdağ, AK Parti ile diğer partiler arasında fark olduğunu belirterek, “CHP laf üretir, MHP slogan üretir, AK Parti eser üretir. Baktığınızda hamasette mangalda kül bırakmazlar, bu MHP’nin dediklerini dinleseniz, inansanız bu memleket şimdiye kadar bin defa bölünmüştü. Bölündük parçalandık, dağıldık, gittik lafından başka ettikleri bir laf var mı? Yok. Falan düşman, filan düşman, içimiz dışımız düşmanla dolu onun dışında bir laf var mı yine yok. Ne yapacaksın sen. CHP’ye bak orada da yok" dedi.

Türkiye’de 30 yıldır devam eden terör meselesine çözüm bulmak, kanı durdurmak, gözyaşını dindirmek, kardeşliği tesis etmek daha güçlü bir şekilde barışın dilini kalıcı bir şekilde egemen kılmak için gayret ettiklerini anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizi eleştirenlere ben soruyorum. Siz terörü nasıl bitireceksiniz, lütfen açıklayın, bizim yaptığımız yanlışsa sizin önerdiğiniz doğru nedir, bunu beyan edin ki Yozgatlılar ve Türkiye’nin insanı bunu duysun öneriniz ne?”

“Güvenlikçi politikalarla Türkiye terör meselesini çözebilmiş olsaydı, 30 yıllık süre içerisinde bunu halledebilirdi” diyen Adalet Bakanı Bozdağ, “Olağanüstü hal ilan edilmedi mi, bütün katı yasalar uygulanmadı mı uygulandı. Tedbir adına ne varsa alınmadı mı alındı. Peki ne oldu geldiğimiz noktada mesele halloldu mu hallolmadı. O zaman biz diyoruz ki terörü bitirmemiz lazım, kanı durdurmamız lazım, gözyaşını dindirmemiz lazım. Bunun için de ne yapmamız gerekiyorsa onu yapalım, taşın altına elimizi değil gövdemizi koyalım dedik."

Sayın cumhurbaşkanının bunu açıkladığını ve ’ben baldıran zehri içerim bu ülkenin barışı huzuru, sükunu için’ dediğini hatırlatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gövdemizi bu taşın altına koyduk dedi, sayın başbakanımızda aynı şeyi söylüyor, biz de aynı şeyi söylüyoruz. Ben öbürlerine soruyorum, siz neyi söylüyorsunuz. Biz şunları şunları yaparak bu meseleyi çözeceğimizi söylüyoruz. Çözüm süreci diye adım atıyor, başka adımlar atacağımızı ifade ediyoruz. Peki ey MHP, sen terörü sona erdirmek için ne yapmayı öneriyorsun, önerilerini söyle Türk milleti duysun, hükümet olarak biz de duyalım. Bunların bir şey önerdiği yok. Ne yapıyorlar biliyor musunuz, emin olun bunlar kafalarında siyaseten bu ülkenin bir kısmını yok sayıyorlar yok. Onun için tok konuşuyorlar. Sırtlarında yumurta küfeleri yok. Sayın başbakanımız, cumhurbaşkanımız hep ifade ettiler. Sayın Bahçeli, Yozgat’ta kükrediği gibi gidip Hakkari’de, Şemdinli’de, Yüksekova’da kükrese ya. Ora memleket değil mi. Git Şırnak’ta da siyasi çalışma yap ora memleket değil mi. Adam gitmiyor oraya. Ama AK Parti’nin kadroları hem Şırnak’ta, hem Hakkari’de hem de ülkenin her alanında her yerleşim biriminde siyaset yapıyoruz."

Ak Parti’nin Türkiye’nin çimentosu olduğunu anlatan Bozdağ, "Türkiye’yi birleştirendir AK Parti. Eğer siz AK Parti Türkiye’nin siyasetinden çekip alırsanız doğu ve güneydoğunun seçim haritasının nasıl bir renge boyanacağını gözünüzün önüne bir getiriverin. Onun için biz bu ülkeyi bir arada tutan kadrolarız. Buradan da çağrı yapıyorum, kafalarından ülkeyi bazı siyasi partiler, siyaseten bölmüş olabilir, bazı illeri, bazı bölgeleri oralarda yaşayanları yok sayabilir. Ama bu millet ülkesini siyaseten de başka türlü de bölenlere asla izin ve fırsat vermemiştir vermeyecektir, bundan da kimsenin endişesi olmamalıdır” diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ ÜLKENİN ÇÖZÜLME SÜRECİ DEĞİLDİR

Çözüm sürecinin ülkenin çözülme süreci olmadığını belirten Adalet Bakanı Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çözüm süreci Türkiye’nin birliğinin, dirliğinin, huzurunun, kamu düzenini, kamu güvenliğinin tesisisin kalıcı bir şekilde sağlandığı, barışın bu ülkenin her tarafında hayatın normali olduğu bir anlayışı hayata geçirme sürecidir. Biz birliğimizi, dirliğimizi, tahkim etmeye çalışıyoruz, bin yıllık kardeşlik hukukunu yok etmeye çalışanların karşısında siper oluyoruz. Bu ülkenin bayrağının, hukukunun, kudretinin, kuvvetinin her yerde kaim ve daim olması için çalışıyoruz. Onun gayreti ve çabası içerisindeyiz. Ama maalesef başkaları başka şeyler söylüyor. Milletimizi tahrik etmek için bu kadar şehidi boşuna mı verdik diye vatandaşımızın insanımızın acısını sıkıyorlar, acıları gündeme getiriyorlar. Biz şehitlerimizin ruhunu muazzep edecek hiçbir söz bugüne kadar söylemedik, hiçbir işin altına da imza atmadık. Ama maalesef bunu istismar edenler var. Onun için bakın kanı istismar edenlere, gözyaşını istismar edenlere, acıyı istismar edenlere, şehidimizin cenazesini istismar edenlere sakın ola inanmayın."

Türkiye’nin etrafının yangın yerine döndüğünü anlatan Bozdağ, şunları söyledi: "Suriye yanıyor, Irak yanıyor, Ukrayna öyle Yunanistan ekonomik yangın içerisinde dikkat edin bu kadar yangının ortasında huzur adası bir ülke var. Bu ülke Türkiye Cumhuriyeti’dir bu yangınlar eğer bu ülkeye sirayet etmemişse eğer bu ülke karışmamış, karıştırılmamış, kardeş kardeşin karşısına dikilmemişse bunun en önemli sebebi bu aziz milletin basireti, sağduyusu ve diğer sebebi de Türkiye’nin kaptanının ustalar ustası Recep Tayyip Erdoğan olmasıdır. Rahatsızlar, Türkiye karışmadı diye rahatsızlar. Huzursuzlar Türkiye’yi karıştıramadık diye huzursuzlar. Uyuyamıyorlar kardeşi kardeşe kırdırmadık diye uyuyamıyorlar. Sizi uyutmamaya devam edeceğiz, sizi huzursuz etmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin ve bu milletin düşmanlarını kahretmeye bundan sonra da devam edeceğiz. Biz bu ülkenin birliğini, dirliğini, huzurunu barışını tesis etmek suretiyle bunu yapacağız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Türkiye her zaman ve her yerde hakkın sesi olmaya haklının yanında durmaya devam edecektir.”

MESCİDİ AKSA BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN ORTAK MABEDİ

Mescidi Aksa’nın sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların ortak mabedi olduğuna değinen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şöyle konuştu: “Son günlerde ümmeti Muhammed’in ilk kıblegahı olan Mescidi Aksa’ya İsrail askerlerinin küstah askerleri postalları ile girdi. Mihrabı kirlettiler Kur’an-ı kerimleri yerlere savurdular, içeriye gaz bombası attılar ve avlusunu savaş alanına çevirdiler. Dünyada kaç ülkeden ses çıktı. Sesi çıkan bir kaç ülke var, ama sadası en gür çıkan ülke Türkiye olmuştur, Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Cumhurbaşkanımızda, başbakanımızda, hükümetimiz de bu alçakça saldırıyı lanetlemiş ve onlara buranın bütün ümmeti Muhammed’in mabedi olduğunu bir kez daha hatırlatmışlardır."

Mescid-i Aksa’nın sadece Filistinlilerin değil tüm dünya Müslümanlarının ortak mabedi olduğunu anlatan Bozdağ, şöyle konuştu:

"O mabede yapılan her saldırı bütün Müslümanlara yapılmış bir saldırıdır. Oraya yapılan her aşağılama bütün Müslümanlara yapılmış bir aşağılamadır. İsrail devleti küstah askerlerine gereken cezayı vermelidir. Mescid-i Aksa’ya dokunmak herkesi yakar. Belki bunun farkında değiller ama bir kez daha buradan söylüyoruz Mescidi Aksa bütün dünya Müslümanlarının ortak malıdır, ortak mabedidir, ilk kıblegahıdır. Buraya dönük her alçakça saldırı, bu alçaklığı yapanları vurur ve onlara daha büyük zarar verir. Dünya antisemitist dendiği zaman siz İsrail aleyhine konuşuyorsunuz diye eleştiriyorlar bazı demokratik ülkeler. Ben şimdi soruyorum, Müslümanların yeryüzünde kıymet verdiği Mescidi Nebevi, Mescidi Haram ve Mescidi Aksa’dan üçlüden biri olan Mescidi Aksa’ya bu kirli postallarıyla giren alçakça saldırı yapan askerlere gereğini yapmayan İsrail hükümeti anti semitisti körüklüyor mu körüklemiyor mu. İnsanlar bu alçaklığı eleştirdiği zaman Yahudi düşmanlığı oluyor peki onların yaptığı ne oluyor. Müslümanların mabedine bu saygısızlığı yaparken bütün Müslümanları tahrik edecek eylemlerin alçaklıkların içerisinde bulunurken, kimse siz neden Müslümanları tahrik ediyorsunuz, neden Yahudi düşmanlığını körükleyecek sözler söylüyor, işler yapıyorsunuz diye İsrail devletini eleştirmiyor. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, Başbakanı konuştuğu zaman niye konuşuyorsunuz diyorlar. Peki bu alçaklığı yapanlara siz niye böyle bir alçaklık yapıyorsunuz diyorlar mı demiyorlar."

Kilise ya da havraya bir saldırı olsa dünyanın ayağa kalkacağını anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı: "Peki bir kiliseye bu yapılsa, bir havraya bu yapılsa başka bir mabede bu yapılsa böyle sessiz sakin izlerler mi. İzlemezler. Ama bakıyorsunuz, söz konusu İsrail’in askerlerinin alçakça, küstahça saldırıları olunca herkes susuyor. Bütün dünya sussa biz susmayacağız. Hakkı hakikati söylemeye devam edeceğiz. Allah’ın izni ile bu millet yoluna devam edecektir. Dünya da huzur ve barışı isteyenler, bu huzur ve barışı bombalayan sözler ve fiiller karşısında da sessiz kalmamalıdır. Ortadoğu yangın yerine dönmüşse bunun önemli bir sebebi Filistin meselesidir ve bu meselede İsrail’in Birleşmiş Milletlerin şımarık çocuğu rolünü oynaması ve güvenlik konseyinin her türlü suçu görmezden gelen yaklaşımıdır. Umarız ki bundan sonra böylesi hadiseler olmaz.”