Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş’ın HDP Ankara İl Başkanlığı’nda düzenlenen saldırı sonucunda yaralanmasıyla ilgili olarak, “Bu hadiseyi partimizle ilişkilendirme çabalarını kınıyorum” dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, maden işçileriyle birlikte Güvenpark’ta bir basın toplantısı düzenledi. HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş’ın HDP Ankara İl Başkanlığı’nda düzenlenen saldırı sonucunda yaralanmasını BBP ile ilişkilendirme çabalarını kınadığını kaydeden Destici, HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Karataş’a yapılan saldırıyı doğru bulmadıklarını belirtti. Şiddete net bir şekilde karşı olduklarını ifade eden Destici, konuşmasına şöyle devam etti:

“Maalesef geçmiş dönemlerde yaşanan bazı hadiselerde olduğu gibi burada da bazı kırık kafaların bu hadiseyi de camiamızla, partimizle ya da partimizin gönül bağı içerisinde olduğu bazı kuruluşlarla ilişkilendirme çabalarını görmekteyiz. Bunu kınıyorum. En hafifiyle büyük bir alçaklık, adilik ve şerefsizlik olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. BBP’ye karşı bu adiliği yapanları uyarıyorum. Yaptığınız bu alçaklık BBP’nin üzerinde tutmaz. Çünkü BBP bu ülkenin birliği, beraberliği ve kardeşliği için yola çıkmış bir siyasi harekettir. PKK ve onun siyasi uzantıları rüzgar ektiklerinde fırtına biçeceklerini bilseler de biz asla provokasyonlara gelmeyeceğiz. Çünkü bunları tecrübe etmiş ve bunların ülkemize nasıl ağır bedeller ödettiğini görmüş bir camiayız.”