AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti’de başlayan kongre süreçlerinin diğer partilere örnek olacağını ifade ederek, “CHP gelip bizim kongrelerimizi görsün” dedi.

AK Parti İl Binasında yapılan toplantıda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Partili ilçe başkanları ile bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Bülaent Tüfenkçi’nin katıldığı toplantıda ilçelerdeki seçim süreçleri görüşüldü.

AK parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “AK Parti teşkilatları için bütün Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da Kasım ve Aralık ayları ilçe kongrelerimizin tamamlanma ve yapılma süreçleridir. Biz bugün burada ilçe başkanlarımız ile kongre sürecini değerlendirmek istedik. Kongreler bizim için şenlik havasında geçen, yeniden yenilenme dirilme zamanlarıdır” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Kongre süreçleri bizim için çok önemli ve bayram havasında geçen programlar. Bu vesile ile kongrelerimizin bir şölen havasında geçmesi için hepiniz üzerinize düşeni bugüne kadar yaptınız. 13 yıllık AK Parti kuruluşundan itibaren her kongresinde, 5 olağan kongrede de yaptığı çalışmalarda Türkiye’ye örnek oldu. Tüm siyasi partilere örnek oldu. AK Parti Halkla İlişkiler Başkanı olduktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Kongresi’ne gitme imkanına sahip olduk. Cumhuriyet Halk Partisi’nin son olağan üstü kongresine gittiğimde, şu an sayısını hatırlamıyorum, bilmem kaçıncı olağan üstü genel başkan seçim kongresiydi. Genel kongredeki havayı görmenizi isterdim. Bizim yapmış olduğumuz ilçe kongrelerimizin düzenli tertibinden, il kongrelerimizin katılımına kadar her şey ‘Artık bu işi AK Parti kurumsal olarak yapmış, hazırlamış ve tek kelime ile mükemmel denilebilecek organizasyonlara imza atmıştır’ dedirtti” ifadelerini kaydetti.

Çalık şunları söyledi, “Genel Kongreye, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak katıldık ve orada genel başkanın kürsüye daveti de dahil olmak üzere hepimiz tarafından görülmesi gereken anlardı. Bir anamuhalefet partisinin genel başkanının seçileceği bir kongre havası asla yoktu. Bunu AK Parti ilçe kongrelerimiz, bırakın genel kongreleri sadece ilçe kongrelerimizi örnek alarak dönüp bir baksınlar. Hani her şeyde AK Parti’ye laf söylemeyi seviyorlar ya. Buradan söylüyorum: Yeşilyurt yapacağımız ilk ilçe kongremiz olacak. Gelsinler Yeşilyurt ilçe kongremizi bir görsünler. Düğün salonlarında yapılan genel kongrelerin sadece Malatya’nın bir ilçesinde kongre nasıl yapılırmış, hem delegelerim, hem mahalle başkanlarım, hem yöneticilerim hem de il başkanım, ilçe başkanım tarafından yapılacak kongreyi gelsin görsünler ve kendilerine bir yol haritası çizsinler derim. Cumhuriyet Halk Partisi’ne diyorum ki gelin 13 yıllık partiden kongre nasıl yapılır ve nasıl çalışma yapılır, disiplin nedir, düzen nedir, tertip nedir, belediye seçimi nedir, her şeyden öte demokrasi nedir? Onu gelin, görün derim. Ben ilçe başkanlarıma ve görev yapan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kongre sürecimizin hepinize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”