Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terörün gölgesinde siyaset yapmak isteyenlere pabuç bırakmayacaklarını belirterek, “Kimse kusura bakmasın; insanların yaşamına acımasızca kastedenlere müsaade etmeyiz” dedi.

AK Parti Aydın İl Danışma Meclisi Toplantısı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Aydın Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Gültekin Kılınç, İl Başkanı Sadık Atay ve partililer katıldı.

CHP ve HDP’nin çözüm sürecine zara vermek istediğini savunan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin yaşanan süreci hem içeride hem de dışarıda atlatacağını söyledi. Kimsenin Türkiye’nin geleceğinden endişe etmemesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, “Bunların amaçları başka. Her fırsatta, ‘Çözüm sürecini baltalayabilir miyiz, terörün gölgesinde siyaset yapabilir miyiz?’ gayreti içerisindeler. Ama kusura bakmasınlar. Bunlara da pabuç bırakmayız, bunlara da fırsat vermeyiz. Şimdi Meclis’e getireceğim yeni yasayla düzenlemeler yapacağız. Tabii ki özgürlükler, demokrasi ve insan hakları önemli ama en önemli insan hakkı yaşama hakkıdır. İnsanların yaşamına acımasızca kastedenlere müsaade etmeyiz. Kimse kusura bakmasın. Bunun için de gerekli tedbirlerimizi alırız. İnşallah çıkaracağımız yasayla bu konuda gerekeni yapacağız. Adımlarımızı da hep birlikte atacağız” diye konuştu.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ

CHP’nin içerisinde marjinallerin olduğunu savunan Bakan Çavuşoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bir gün marjinallerin, diğer gün ise farklı grupların istediği şekilde açıklama yaptığını öne sürdü. Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Marjinallerin hangisi o gün ağır basıyorsa ona yönelik açıklamalar, ertesi gün diğerleri ağır basıyorsa tam tersi açıklamalar yapıyor. Yani o kelimeyi kullanmak istemiyorum. Geri dönüşler, farklı şeyler veya çark etmeler falan. İşte sebebi bu. Bir parti marjinallerin oluşturduğu bir partiyse bu olur. Ama bir parti merkez partisiyse, milletini kucaklıyorsa ve herkesi merkezde birleştiriyorsa işte bizim gibi her zaman uyum içerisinde ve ülkenin milli menfaatleri doğrultusunda tek ses olarak ortaya çıkar. Bir gün öyle, bir gün böyle yok. Çünkü biz kendi aramızda istişare ederiz. AK Parti her konuda istişare eder. Sonra parti bir karar alır ve herkes buna uyar. Demokrasi budur.”

Konuşmasının sonunda Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için partililerinden daha çok çalışmalarını isteyen Bakan Çavuşoğlu’na İl Başkanı Atay tarafından Aydın’a özgü ürünlerden oluşan bir sepet hediye edildi. Basına kapalı olarak devam eden toplantının ardından Çavuşoğlu, Antalya’ya gitmek üzere Aydın’dan ayrıldı.