Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı Metin Çelik, milletvekilliği aday adaylığı için başkanlık görevinden istifa etti.

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, 2,5 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevinden 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak için istifa etti. Çelik’in yanı sıra il yönetiminden 7 kişi daha istifa etti. Osmangazi, Orhangazi, Mustafakemalpaşa, İnegöl ve Nilüfer ilçe başkalarının da milletvekilliği aday adaylığı için istifa ettiği öğrenildi.

CHP Bursa İl Başkalığı’nda parti üyeleri ile yaptığı basın toplantısında başkanlık sürecinde emeği geçen herkese teşekkür eden Çelik, “Partimizin iktidarı için mücadele ettiğim il başkanlığı görevimden bugün itibarı ile istifa ediyorum. Sizlerin azminizden, çalışma gücünüzden, birbirimize kenetlenmemizden aldığım güçle partime bundan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hizmet etmek için aday adaylığımı açıklıyorum. 2,5 yıl önce siyaseti salonlardan sokağa indirme ve gücümü koltuktan değil ona güç katma sözü vermiştim. Şimdi verdiğim o sözü tutmanın gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından uzun süre alkışlanan Çelik duygu dolu anlar yaşadı.