CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 9 bölge toplantısı yapılacağını açıkladı.

Bingöl, ilki 9 Kasım’da Ankara’da, ikincisi 15 Kasım da Giresun’da yapılacak bölge toplantılarına, Eskişehir, İzmir, İstanbul, Antalya, Adana, Erzurum ve Diyarbakır’da devam edilmesinin öngörüldüğünü belirtti.

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 2015 genel seçim hazırlıkları çerçevesinde toplam dokuz bölge toplantısı yapılmasını kararlaştırdıklarını açıklarken, toplantıların ilkinin 9 Kasım Pazar günü Ankara’da yapılacağını söyledi.

Tüm bölge toplantılarına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılarak konuşma yapacağını belirten Bingöl, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak Ankara Bölge Toplantısında Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ve Bilişim Sorumlusu Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger’in sorumluluk alanlarına ilişkin birer sunum yapacaklarını belirtti.

Bölge toplantılarına bölge kapsamındaki illerin milletvekilleri, MYK, PM, YDK üyeleri, kurultay delegeleri, il başkanları, il yöneticileri, ilçe ve belde başkanları, belediye başkanları, il-ilçe gençlik ve kadın kolları başkanları, belediye ve il genel meclisi üyelerinin katılacağını açıklayan Bingöl, toplantıların ana amacının CHP’yi iktidara taşımak olduğunu vurguladı. Sunumların ardından örgüt temsilcilerinin önerilerinin de alınacağını kaydeden Bingöl şunları söyledi:

" Toplantıların genel amacı 2015 seçimlerine yönelik hazırlık çalışması yapmaktır. Zaten uzun süredir 2015 seçimlerine hazırlanıyoruz. Olağanüstü Kurultayın hemen sonrasında 2015 seçimlerine yönelik hedeflerimiz, proje çalışmalarımız masaya yatırılıyor. Antalya’da TBMM Grup Yönetimi’mizin koordinasyonunda yaptığımız üç günlük çalışma bu çerçevede gerçekleştirildi, sonra da Bölge Toplantıları organize edilecek. Hem Meclis grubumuz, hem Genel Merkez yönetimimiz ve hem de örgütümüzle seçim hazırlıklarımızı koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Bölge toplantıları ile bu hazırlık çalışmalarımızı örgütlerimize de yansıtmış olacağız. Tümüyle örgütlerimizi bilgilendirmek, seçime hazırlamak ve 2015 seçimlerine giden süreçte onların önerilerini almak temel amacımızdır. Tek hedefimiz 2015 yılında iktidar olmaktır. Ülkeyi yeniden özgür bir Türkiye’ye dönüştürmek; Türkiye’de huzuru, birliği, beraberliği, kardeşliği, dayanışmayı tesis edecek CHP iktidarının önünü açmak adına yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önemli bir mesafe kaydettiğimizi de söyleyebiliriz. Bu bölge toplantıları ile tüm örgütümüzle birlikte 2015’e daha güçlü, daha moralli ve daha dinamik hazırlanmak için katkı koyacağız."