Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından, yazılı olarak cevaplandırılmak üzere TBMM’ye verdiği soru önergesinde Bakanlık tarafından öğrencilere verilmesi düşünülen burs konusunu sordu.

Topta, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Bakan Işık tarafından, cevaplandırılmak üzere verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Bakanlığınız tarafından üniversite sınavında ilk 10 bine giren ve temel bilimleri seçecek öğrencilere bin ile 2 bin lira burs verileceği yine ilk 5 bine giren matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerini tercih edenlere aylık 2 bin lira burs verileceği açıklanmıştı. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ile TÜBİTAK’ın yaptığı ortak çalışma sonucu ilk 10 binde olup başka bölümlerde okuyan, ikinci ana dal olarak temel bilimleri seçen öğrencilere 750 TL burs verilecekti. Bu çerçevede Bakanlığınızın belirlemiş olduğu burs kriterine uygun olarak kaç öğrenci burs talebinde bulunmuştur? 2014 yılında ilk 10 bine giren ve temel bilimleri seçen kaç öğrenciye ne kadar burs vermektesiniz? 2014 yılında Bakanlık olarak üniversite sınavında ilk 5 bine giren matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerini seçen kaç öğrenciye ne kadar burs verilmektedir? 2014 yılında İlk 10 binde olup ikinci ana dal olarak temel bilimleri seçen kaç öğrencimize ne kadar burs vermektesiniz? 2015 yılında Bakanlık olarak kaç öğreniciye destek bursu vermeyi düşünüyorsunuz? Bakanlığınızdan burs alan öğrencilerin illere göre sayısı nedir?”