Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili İlhan Doğruöz, “Üretilen gıdaların kontrollerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için daha fazla mühendise ihtiyaç var. Ne yediğimizi, ne içtiğimizi bilmek istiyoruz" dedi.

Doğruöz, TBMM’de atama bekleyen veteriner, ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknoloji mühendisleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, 70 bin mühendisin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan atama beklediğini belirterek, Türkiye’de 620 bin gıda ve tarım işletmesi bulunduğunu söyledi. Demiröz, “Bütün bu işletmeler için toplam 5 bin mühendis çalıştırılıyor. Üretilen gıdaların kontrollerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için daha fazla mühendise ihtiyaç var. Ne yediğimizi, ne içtiğimizi bilmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Atama bekleyen Burçin Demirci ve Sezer Doğruer de toplantıda konuşma yaptı. Demirci ve Doğrıer, 70 bin atama bekleyen mühendisin olduğuna dikkat çekerek, 20 bin atama istediklerini belirtti. Ayrıca, 230 bin kadro verilmesinin ekonomiye yük getirmeyeceğinin altını çizen Demirci ve Doğruer, atamaların ekonomiye katkı sağlayacağını vurguladı.