CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ayvalık Belediyesi’ni ziyaret etti.

Başkan Rahmi Gençer ve meclis üyeleri tarafından belediye binası önünde karşılanan Ağbaba, AB fonlarından Kırlangıç projesine destek için girişimlerde bulunacağını söyledi. Başkan Gençer, eski Kırlangıç fabrikası projesini çok önemsediklerini kaydederek, “Köylerimizde belediyemize devrolan çok okulumuz var. Projeye bu okulları dahil etmeyi planlıyoruz. Köylerde taşımalı eğitime geçilince o okulları bize verdiler belediyeye. Bunların bazılarını projeye katıp, Kırlangıç’ta satış yerleri yapabiliriz. Sadece Ayvalık merkeze değil, köylerimize de hizmet etmiş olur. Bunu Avrupa Birliği projesi olarak değerlendirmek çok daha doğru olur” diye konuştu.

Ağbaba, “Bu tür projeler için Avrupa Birliği ile koordinasyonu sağlayan Maltepe Belediyesi’nde kurulmuş bir birliğimiz var. Ben sizi onlarla irtibata geçireyim. Bu tür çalışmaları eski Münih belediye başkanı takip ediyor. Bu çok önemli bir proje, buna destek olmak isteriz” ifadelerini kullandı.

Zeytin denince akla Ayvalık’ın geldiğine işaret eden Ağbaba, "Ayvalık denince akla zeytin geliyor. Son dönemde Ayvalık Türkiye’nin en güzel turizm merkezlerinden birisi. Dün akşam biraz gezdik. Başkan Cunda adasında çok önemli işler yapmış, sahili halka açmış. Denizle halkı bütünleştirmiş. Bunun için Gençer’e teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki önümüzdeki dönem büyükşehir statüsünde Ayvalık çok daha farklı noktalara gelecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kardeş şehir projelerinden de bahseden Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Bilindiği gibi CHP’li belediyeler arasında ‘kardeş şehir projesi’ başlattık. Ayvalık’ın kardeşi de Kütahya’nın Simav ilçesinin Demirci beldesi. Geçtiğimiz gün bu belediyenin başkanı Ayvalık’a gelerek kardeşliği pekiştirdi. Önümüzdeki günlerde de Ayvalık belediye başkanımız ziyarette bulunacak. Biz de Manyas ve Çanakkale kardeş belediyelerini ziyaret edeceğiz" diye konuştu.