NEVŞEHİR (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koalisyon kurma sürecinde ortaya koyduğu tavrı eleştirerek, "MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin tavrını anlamakta güçlük çekiyorum. Artık her gün değil ama birkaç saatte bir değişik değişik düşünceler ortaya koyuyor. Kamuoyu takip etmekte zorlandığı gibi bir yere oturtmakta da zorlanıyor" dedi.

Bingöl, partisinin Nevşehir il binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçiminden sonra Türkiye’nin hükumetsiz kalmaması adına partisinin sorumluluklarını yerine getirdiğini, yapılan görüşmelerin entelektüel çerçevede gerçekleştiğini belirtti.

Koalisyon görüşmelerinin başından beri yüksek profilli bir hükümet teklifinin AK Parti tarafından kabul görmediğini savunan Bingöl, "Anlaşıldı ki AK Parti bir seçim hükumeti peşinde. Bütün o görüşmelerin sonucunda bizim önümüze koydukları çözüm seçim hükümetiyle sınırlı kaldı. Türkiye’nin çok önemli sorunları var. Bu sorunların önemli olanlarını da 14 ilkeyle kamu oyuyla paylaştık" dedi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile pazartesi günü görüşeceğini hatırlatan Bingöl, AK Parti-MHP koalisyon hükümetinin kurulup kurulmayacağı sorusunun bu görüşmeden sonra ortaya çıkacağını kaydetti.

Bingöl, CHP olarak azınlık hükümetini düşünmediklerini belirterek şunları söyledi:

"Bizler sorunların her zaman parlamento zemininde çözülmesinden yanayız. Dolayısıyla teamüllere uygun bir şekilde eğer AK Parti-MHP görüşmelerinin de olumsuz sonuçlanması karşısında hükümet kurma görevinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verilmesi gerekiyor. Bu teamül uzun yıllardır eksiksiz işlemiştir. Çok kısa süre önce bir seçim yaşandı. Bu nedenle ikinci bir seçimin önümüzdeki yılın uygun aylarında yapılmasında ülke adına da yarar olduğunu düşünüyorum. Her gün kan ve gözyaşı akıyor. Şehit cenazeleri gelmeye devam ediyor. Ortam bu kadar gerginken ve şiddet bu kadar tırmanmışken alelacele bir seçim, seçim güvenliğinin de sağlanamamasını gündeme getirecektir."

- "Bahçeli’nin tavrını anlamakta güçlük çekiyorum"

AK Parti ile CHP’nin koalisyon kurma sürecinde Bahçeli'nin tutum ve davranışlarını anlamakta zorluk çektiğini ifade eden Bingöl şu değerlendirmelerde bulundu:

"MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin tavrını anlamakta güçlük çekiyorum. Artık her gün değil ama birkaç saatte bir değişik değişik düşünceler ortaya koyuyor. Kamuoyu takip etmekte zorlandığı gibi bir yere oturtmakta da zorlanıyor. Her geçen gün değişik düşünceler sergiliyor Sayın Bahçeli, adeta akıl hocalığına soyunarak iki partiyi ısrarla koalisyon hükümetini kurmaya teşvik ediyor. Bir milli sorumluluktan bahsediyor. Elbette bizim milli duygu ve sorumluluğumuz yüksek, biz onun gereğini yaptık ama MHP’nin de o milli sorumluluk diye nitelendirilen kavramın gereğini yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum."