Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, “İki milletvekilimizin disipline verilmiş olmaları benim açımdan isabetlidir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ve Burhan Şenatalar ile İi Başkanı Enver Kiraz, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti.

Ziyarette basın mensupları, CHP milletvekillerinden Birgül Ayman Güler ve Hüseyin Aygün hakkında kınanma istemiyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesini sordu. Soruyu cevaplandıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, “Partinin ortak bakış açısı tartışılabilir. Bu tartışmalar, partinin toplum içindeki itibarını sarsmadan yapılması lazım. Tartışmaları aşan üslup kullanıldığı takdirde partiye zarar veriyor. Bütün partilerin disiplin yönetmelik ve hükümleri var. Söz konusu 2 arkadaşın fiil ve söylemleri ve eylemleri yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesine yol açtı. Şüphesiz yüksek disiplin kurulu hukuki bir süreç yaşayacaktır. Gerek partimizin tüzüğü ve bugüne kadarki politik değerlendirme yapılacaktır. Disipline verilmiş olmaları benim açımdan isabetlidir. Zaten Parti Meclisimizin büyük çoğunluğu disiplin kuruluna verilmesi yönünde oy kullandı. Bundan sonra yüksek disiplin kurulu kendi yetkisinde bir karara ulaşacaktır” şeklinde konuştu.