ANKARA (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Borcu devletin sırtından alıp, milletin sırtına yıkanlar bugün bize mali disiplin dersi veremez. Bizim derdimiz millettir. CHP yaşanacak bir Türkiye için çalışmaktadır. Bizim vaadimiz budur" değerlendirmesinde bulundu.

Öztrak, yazılı açıklamasında, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın CHP'nin  seçim vaatlerine yönelik sözlerini eleştirdi. 

Babacan'ın, iktidarları döneminde Türkiye'yi iyi yönettiklerini büyümeyi ve istihdamı artırdıklarını söylediğini vurgulayan Öztrak, 1923-2002 yılları arasında Türkiye'yi yöneten 57 hükümetin toplam 779 milyar dolar kullandığını, 2003 -2014 arasında Türkiye'yi yöneten AK Parti'nin ise 1,9 trilyon dolar kullandığını savundu.

Faik Öztrak, 1946-2002 arasında yüzde 5,1 olan ortalama büyümenin AK Parti döneminde, yüzde 4,7'ye gerilediğini iddia ederek, "AKP'nin 12 yıllık iktidarında yerimizde saydık. İşsizlik bu ülkenin kanayan yarası olmaya devam etti. Kullanılan yüz milyarlarca dolarlık kaynağa rağmen, yoksulluk memleketin en önemli sorunu olmaya devam etti" ifadesini kullandı.

Açıklamasında, "12 yıldır ekonominin direksiyonunda olan Sayın Babacan bu mu sizin iyi yönetiminiz? Nereye gitti bu paralar?" sorularını yönelten Öztrak, şunları kaydetti:

"Borcu devletin sırtından alıp, milletin sırtına yıkanlar bugün bize mali disiplin dersi veremez. Bizim derdimiz millettir. CHP yaşanacak bir Türkiye için çalışmaktadır. Bizim vaadimiz budur. Memleketin hali ortadadır. Vatandaş borca batmış, çarşı pazarda milletin cebinde yangın çıkmıştır. Hükümet bize akıl verecek konumda değildir; bu tablonun sorumluları bize 'ekonomi nasıl yönetilir' dersi veremez. Sayın Babacan'ın adı bu tabloda sorumluluğu olanların en başındadır. Buna rağmen CHP’nin ekonomi programı hakkında ileri geri konuşmak akıl vermeye kalkışmak en kibar tanımıyla ne dediğini bilmemektir. Sayın Babacan'ın yapacağı en onurlu hareket, 8 Haziran sabahı AKP'nin sandık yoluyla tasfiyesini beklemeden son dönemde istemeyerek işgal ettiği koltuğu boşaltmasıdır. Son açıklamalarıyla  o koltukta 1 gün daha duracak kredisi kalmamıştır."