CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcücü Haluk Koç, "paralel yapı" operasyonuyla ilgili, "Biz demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile işlemesini şiar edinmiş bir parti olarak hiçbir medya organına bu şekilde bir baskı oluşturulmasını asla kabul etmiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, Türkiye’nin bu sabah yine operasyon haberiyle güne başladığını belirterek, "Bazı yazılı ve görsel medya organlarına bir polis baskını düzenlendiği ve bazı yazarların, yorumcuların hatta bazı dizilerde yer alan dizi oyuncularının şu anda gözaltı ile karşı karşıya olduğunu öğreniyoruz. Bu yönde haberler geliyor. Öncelikle CHP’nin tutumunu, sayın Genel Başkanımız, havaalanında kısaca özetledi. Biz demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile işlemesini şiar edinmiş bir parti olarak hiçbir medya organına bu şekilde bir baskı oluşturulmasını asla kabul etmiyoruz "ifadesini kullandı.

Koç, kadrolaşma iddiaları ile ilgili yaptığı ilk toplantının ardından CHP’ye ihbar yağmaya başladığını belirterek, "AKP sözcüsünün benim için söylediklerine cevap vereceğim. ’Paralel yapının papağanı olmuş CHP sözcüsü’ diyor. Bak Beşir bey, biz paralel dikdörtgen bilmeyiz. Paraleli en iyi bilen sensin, iş tutan da sensin, beraber düşüp kalkan da sensin. Bu ihbarlar senin eski milletvekillerinden, bürokratlarından, parti teşkilatlarından, sade vatandaşlardan geliyor. Yani minareyi çaldınız, kılıfına sokamıyorsunuz. Çürümeye başladınız" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na bir takım suçlamalar dile getirilmeye çalışıldığını vurgulayan Koç, şunları kaydetti:

"Kim yapıyor bunu? Kumandayla yönetilen Başbakan yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu söyledi, ’belgeyi koyun siyaseti noktalayacağım’ dedi. Kendi pisliklerini örtmek için bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bunlar darbe mağduriyeti edebiyatına sığınıp demokrasiye darbe yapan bir kadro. Bu suçların bedelini elbette ödeyecekler. Bunu ödemekten hiçbir zaman kurtulamayacaklar."