Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, 14 Aralık’ta paralel yapıya yönelik operasyonların hukuk içerisinde yapılmadığını iddia etti.

Eskişehir’e bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, düzenlenen operasyonlar hakkında konuştu. CHP olarak hukuku savunduklarını ifade eden Ağababa, operasyonların hukuk içerisinde yapılmadığını ileri sürdü. 14 Aralık operasyonlarının devamının gelebileceğini iddia eden Ağababa, konuyla ilgili şunları söyledi:

"İş birliği yaptığı, birlikte suç işlediği, el ele kol kola verdiği bir grupla şimdi hesaplaşıyor, çıkar çatışması yaşıyor. Daha önce Başbakanın ‘Ne istedi de vermedik’ dediği bir grubu şimdi yok etmeye çalışıyorlar. Bunu hukuksuz şekilde yapıyorlar. Biz hukuku savunuyoruz. Biz Balyoz’da, Ergenekon’da, Devrimci Karargahta hep hukuku savunduk. Onların siyasi bir dava olduğunu söyledik. Bugün de hukuku savunuyoruz. Bizim durduğumuz nokta hukuktur. Ancak bugün hem hükümet hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanı, kendine düşman yaptığı paralel yapıyı diğer siyasi partilerle ilişkilendirmeye çalışıyor. CHP’yi ve diğer siyasi partileri paralel yapıyla ilişkisi varmış gibi gösteriyor. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Pensilvanya’ya gidip, hocanın eteğini öpen Başbakan yardımcısı var. Daha dün birlikte çalıştığı, birlikte suç işlediği bir grup var. Burada yaşanan bir hukuksuzluktur. Bu yaşanan cinayettir. Geçmişte nasıl Balyoz’da, Ergenekon’da cinayet işlenmişse, bugün de burada gazetecilerin terör örgütü nedeniyle gözaltına alınması bir hukuk cinayetidir. Nasıl ki dün suç işleyenler bugün cezalandırılıyorsa, bugün suç işleyenler de yarın cezalandırılacaklardır".