CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2014-2015 Sanat Mevsimi Açılış kokteyline katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, “Sanatçı aydın bir insandır. Rüzgara karşı yürür. Güzel bir insandır, toplumun sorunlarına değinir. Biz CHP olarak sanatı ve sanatçıyı yücelteceğiz” dedi.

Beşiktaş’ta bulunan Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşene kokteyle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kültür Sanat Platformundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın yanı sıra çok sayıda sanatçı katıldı. CHP olarak sanata ve sanatçıya saygı duyduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bir toplumda sanat yücelmişse o toplumun yaşam kalitesinde de önemli gelişmeler var demektir. CHP olarak sanata ve sanatçıya her dönem saygı duyduk. Onları, ülkenin onuru olarak kul ettik. Hangi koşullarda olursa olsun, hangi görüşte olurlarsa olsunlar onları yüceltmek hepimizin ortak görevidir. Sanatı biz böyle biliyoruz” şeklinde konuştu.

Sanatçının rüzgara karşı yürüdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, “Sanatçı aydın bir insandır. Rüzgara karşı yürür. Güzel bir insandır, toplumun sorunlarına değinir. Biz CHP olarak sanatı ve sanatçıyı yücelteceğiz. Onun bu ülkenin onuru olduğunu kabul edeceğiz. Hep böyle biliyoruz. Sanatın gücünü de çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Beşiktaş’ın sanatın ve kültürün kalbi olduğunu vurgulayan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ise, “Pek tabi, kültürün ve sanatın kalbi Beşiktaş. Sanatın anlamı, dokunuşu insanlık için, ülkemiz için çok daha farklı. Güzel bir dörtlük bunun önemini çok güzel ifade ediyor. Sanat bir cennet bahçesi, girmeyene anlatılmaz. Cennet nedir, bahçe nasıl? Görmeyene anlatılmaz. Sanatı da kültürü de bir gün herkes anlayacak” ifadelerini kullandı.