NEVŞEHİR (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tek amacım var bu ülkede huzuru getirmek, kavgayı bitirmek, huzurlu, yaşanabilecek bir Türkiye'yi yeniden inşa etmek"  dedi.

Kılıçdaroğlu, Nevşehir mitingi öncesinde uğradığı Avanos ilçesine bağlı Kalaba beldesinde partililerle bir araya geldi. 7 Haziran'da sandığa gidileceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, kavgasız bir Türkiye istediklerini ifade etti.

Herkesin huzur içinde olması, her evde tencere kaynaması için çalıştıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede yolsuzluk olmasın, ahlaklı ve temiz siyaset olsun istiyoruz. Biz istiyoruz ki siyasetçinin cebi dolmasın, vatandaşın cebi dolsun. Biz kavga istemiyoruz. 17 milyon yoksulumuz var 3 milyon 750 bin hanede oturuyor. Sözüm söz, namus sözü 4 yıl içinde her ailenin 720 lira geliri olacak. 720 liranın altında geliri olan hiçbir aile kalmayacak. İşsizlik var, un fabrikalarınız vardı kapandı, tekstil fabrikalarınız vardı kapandı" diye konuştu.

Kalaba'nın Türkiye tarihinde çok önemli bir yeri bulunduğunu, ilk defa bir kasabada sanayileşme olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, herkesin çalışmasını, alın teri dökenlerin de kazanması gerektiğine inandıklarını söyledi. Ahlaklı, namuslu siyaseti getireceğini, bu konuda söz verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sözüm söz kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim. Elmastan, yakuttan, pırlantadan vergiyi sıfırladılar. Ben çiftçinin mazotundan vergiyi kaldıracağım diyorum 'kaynağı nereden bulacaksın' diyorlar. Sen elmastan kaldırırken kaynak var da çiftçiye gelince mi yok? Çiftçiye gelince de kaynak olacak. Mazotu çiftçiye 1,5 liradan vereceğiz. 'Petrol dışarıdan geliyor nasıl vereceksin' diyorlar. Ben de biliyorum dışarıdan geldiğini. Petrolün rafineriden çıkış fiyatı vergiler dahil 1,21 lira. Çiftçiye 1,5 liradan vereceğiz diyoruz, zarar eden yok. Ben eski maliyeciyim, vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, harcamalar nasıl olur bunu iyi bilen birisiyim. 27,5 yılımı bu işe harcadım. Tek amacım var bu ülkede huzuru getirmek, kavgayı bitirmek, huzurlu, yaşanabilecek bir Türkiye'yi yeniden inşa etmek. Emekliye sözüm var ramazan ve kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğim kimse endişe etmesin. Türkiye dünyanın en büyük 19'uncu ekonomisi ama 21. yüzyılın Türkiye'sinde 17 milyon yoksulumuz var bunları bitireceğiz. Türkiye zengin bir ülke çalışırsak olur."

Türkiye'nin saman ithal etmek zorunda kaldığını çünkü iki Trakya büyüklüğündeki alanı çiftçinin zarar ettiği için ekmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bunu bitireceklerini söyledi.

Hollanda'nın Konya'dan küçük olmasına rağmen yıllık tarım ürünleri ihracatının 120 milyar dolar, Türkiye'nin ise 12 milyar dolar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne eksiğimiz var. Topraksa toprak, insansa insan, güneşse güneş hepsi daha fazla. Tek bir eksiği var o da ahlaklı siyaset. Eğer siyasetçi ahlaklı olursa bu ülkede herkes kazanır. Kavgasız dövüşsüz, halkın zenginleştiği, hortumların kesildiği bir sayfa açalım. Güzel Türkiye'yi, yaşanacak Türkiye'yi yeniden inşa edelim. Sözüm söz hiç kimsenin etnik kimliği siyaset konusu olmayacak. Hiç kimsenin inancına müdahalemiz olmayacak. Hiç kimsenin yaşam tarzıyla ilişkimiz olmayacak, hepsine saygı duyacağız. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır benim başım üstünde yeri vardır."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partililerin ikram ettiği yöreye özgü yoğurttan yedi.