CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çözüm süreci ile ilgili olarak, "Kapalı kapılar ardında Türkiye’nin en temel sorunu çözülmez; çözümsüzlük üretirsiniz" dedi.

CHP’nin TBMM Grubu 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra geçtiğimiz günlerde sel felaketinin yaşandığı Antalya’nın Manavgat ilçesinde esnafı ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, genel sağlık sigortasıyla ilgili bir soru üzerine, "Genel sağlık sigortası geldiğinde sağlığın parasız olacağını, 18 yaşına kadar hiç kimsenin 5 kuruş para ödemeyeceğini söyleniyor. Gelinen noktada sadece bir noktada değil, birçok noktada para ödeniyor. Hastaneye gidiyorsunuz, para ödüyorsunuz. İlaç alıyorsunuz, para ödüyorsunuz. Emekli aylığı alıyorsunuz, oradan da kesilmiş. Özel hastanelere gidiyorsunuz, orada da para ödüyorsunuz. Sosyal devlet nerede?" diye konuştu.

Çözüm süreci ile ilgili bir soruya ise Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi:

"Baştan beri böyle bir çözüm süreci olmayacağını söyledik. İki taraf birbirine güvenmiyor. İki taraf masaya oturmuş, ne konuştuklarını bilmiyoruz. Biz ne dedik? Bu işi çözecekseniz şeffaf olacaksınız, toplumsal desteğiniz olacak, neyi nasıl yapacağınızı çıkıp millete anlatacaksınız. Kapalı kapılar ardında birileri oturuyor, masanın bir ucunda Abdullah Öcalan, diğer ucunda Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu konuşuyor. Ne konuştuklarını biz bilmiyoruz. Ne söylediklerini de biz bilmiyoruz. Hangi sözler verildi? Hangi taahhütler verildi? Onları da bilmiyoruz. Kapalı kapılar ardında Türkiye’nin en temel sorunu çözülmez. Çözümsüzlük üretirsiniz. Zaten bu hükümetin de gitme zamanı geldi. Akılla yönetilir bir ülke. Akılsızlıkla değil. Aklı devre dışı bırakırsanız kaos olur. Bakın şiddet geldi. 40 vatandaş öldü. Niye öldü? Bunun hesabını kim verecek? Normal demokrasilerde bunun hesabını veren bir siyasi otorite olur. Bizde hükümet sorun olmaya başladı. Kendisi sorun olan bir hükümet, sorun çözemez."