Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na çağrıda bulunarak, “Palavrayı bırakın, belgeleri açıklayın" dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, milletvekilli seçildiği günden bu yana yaptığı çalışmaları anlatmak için ‘Büyük Halk Buluşması’ düzenledi. Bolu İl Kültür Turizm Merkezi Salonu’nda düzenlenen buluşmaya CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Milletvekili Tanju Özcan, İl Başkanı Kazım Karsu, parti yöneticileri, üyeler ve vatandaşlar katıldı. Salonu dolduran binlerce kişiye çalışmalarını anlatan CHP’li Tanju Özcan, bu buluşmayı bir hesapla günü olarak gördüğünü söyleyip vatandaşların şikayetlerini dinledi.

Tanju Özcan’ın ardından kürsüye çıkan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı 17 ve 25 Aralık operasyonlarında yolsuzluklar konusunda sessiz kalmakla suçladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da yüklenen Tekin, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevi bu pis işleri afişe etmektir. İnançlarımızın gereği bunları uyarmaktır. Bu Diyanet İşleri ne yaptı biliyor musunuz? Bilirsiniz camilere fetva gönderilir, kazara namuslu bir Diyanet İşleri uzmanı 17 ve 25 Aralık’tan önce haram ve yolsuzlukla ilgili bir fetva gönderiyor. Çok güzel bir fetva. Sonra ne oldu biliyor musunuz? 17 ve 25 Aralık oldu diye bunu ortadan kaldırdılar. Böyle bir rezalet olabilir mi? Davutoğlu’na çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili elinizde hangi belgeler varsa çıkartmazsanız namertsiniz. Palavra konuşmayacaksınız, devletin mekanizmaları elinizde” diye konuştu.

Konuşmasını tamamlayan Gürsel Tekin, başka bir programı olduğunu söyleyerek halkı selamladıktan sonra salondan ayrıldı.