Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, Cizre’de meydana gelen olaylarla ilgili, "Devlet acz içindedir. Kamu güvenliğiyle ilgili tüm otoritesini kaybetmiştir" iddiasında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Gök, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Uludere ziyareti ile ilgili değerlendirmede bulunan Gök, aradan geçen süreye rağmen olayın aydınlatılmadığını, bilinçli olarak unutturulmaya çalışıldığını öne sürdü. Cizre’de meydana gelen olaylarla ilgili olarak ise Gök, iktidarın Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da otoriteyi kaybettiğini savunarak, "Devlet acz içindedir. Kamu güvenliğiyle ilgili tüm otoritesini kaybetmiştir. Devlete güvenip Doğu’da, Güneydoğu’da bir iş yapmaya kalkmayın" dedi.

Gök, Cizre’deki olaylarla ilgili soru üzerine, iktidar yetkililerinin kafasının karışık olduğunu, yaşananlarla ilgili suçu kime atabilirim arayışı içine girdiğini iddia etti. Gülen’in hususi damgalı pasaportunun iptaline ilişkin soru üzerine ise Gök, bir yargı kararının ayrıntısını bilmeden yorum yapmasının yakışık almayacağını söyledi.