Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, iç güvenlik yasasının patlamaya hazır bir bomba olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, iç güvenlik paketini eleştirdi. Türkiye’de büyük kazanımlarla elde edilmiş hakların yok edilmeye çalışıldığını iddia eden Gök, “Getirilen yasalar polis ve valilere geniş yetkiler getirmektedir. Sokaklarda, evlerde oturan herkes potansiyel şüphelidir. Vali ve kaymakamlar başka işlevlerde görecektir” diye konuştu.

Yargı paketini de eleştiren Gök, “Büyük bir kaosa doğru gidiyoruz. İç güvenlik yasası patlamaya hazır bir bombadır. Yasa bu şekilde geçerse Türkiye’de demokrasiden, insan haklarından söz etmek mümkün olmayacaktır” dedi.

Gök, iç güvenlik yasasının muhalefetin sesinin kısılacağı anlamına geldiğini savunarak, “İç güvenlik paketi muhalefetin sesinin kısalacağı alana doğru gidecektir. Bu yasanın karşısında olacağız. AK Parti yasayı geri çekmelidir. Herkesi baskı altına almaya çalışan sistem kurmaya çalışıyor. Kimse taviz vermemelidir. Demokrasi, insan haklarını, özgürlükleri üst seviyeye çıkarmaktır. 77 milyonun özgürlüğü tehdit altındadır. Hükümet üzerine düşen görevi yapmalıdır. Bu konuda söz söyleyen herkesi eleştirmek değildir” şeklinde konuştu.