CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, paralel yapıya yönelik olarak düzenlenen operasyonla ilgili, "Yoğun şekilde yürütülen ve günlerdir ’ben geliyorum’ diyen operasyonlar iktidar partisinin en üst düzey yöneticilerinin haberi olmadığı bir ortamda bu operasyonun amacı nedir, zamanlaması niçin bugündür" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda; Dışişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bütçeleri görüşülüyor.

Görüşmeler sırasında söz alan Gök, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın belli bir camiaya yönelik operasyonun ’vahim ve ciddi’ bulduğunu ifade ettiğini belirterek, şunları dedi:

"İktidarın içinde bir derin devlet var. Gerekçeleri konusunda ikna olmak zorundayız. Bu yüzden yoğun şekilde yürütülen ve günlerdir ’ben geliyorum’ diyen operasyonlar iktidar partisinin en üst düzey yöneticilerinin haberi olmadığı ortamda bu operasyonun amacı nedir, zamanlaması niçin bugündür. Bu operasyonun bugünkü gerekçelerinin kamuoyuyla paylaşılmasını ve bizi de bilgilendirmesini istiyoruz."