Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Kars’tan 2015 genel seçimlerinin startını verdiklerini belirtti.

Partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, burada partililer tarafından karşılandı. Özgündüz, partililerle tek tek tokalaşırken, bir partili ‘o tarafa da gidin, bakın memlekette neler var. Neler yok’ diyerek tepki gösterdi.

Özgündüz, CHP Kars İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu’na göndermelerde bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, “Evet 5 Ocak günü AKP’nin oylarıyla bu bakanların Yüce Divana gidip, gitmeyeceğine karar verilecektir. Ancak devletin ve hükümetin bütün organlarını kirleten AKP’nin, meclisi kirletmesine izin vermeyeceğiz. 5 Ocak’tan sonra, oylamadan sonra çıkacak sonuca göre yüce divana sevk ya da sevk etmeme kararına göre biz CHP olarak yeniden bu konuda stratejimizi belirleyeceğiz. Yolsuzluk en büyük hırsızlıktır. Yolsuzluk çünkü kamu malına el uzatmaktır. Tabiri caizse fakir-fukaranın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemektir” dedi.

Özgündüz, “Davutoğlu’na buradan sesleniyorum. Kars’tan sesleniyorum. Eğer samimi isen Sayın Başbakan, eğer “Hırsızlığa uzanan el, kardeşimizin bile olsa koparırız sözünde samimi isen” göreceğiz seni. Ya sen samimi olacaksın ülkenin başbakanı olacaksın. Ya da sana rağmen abim dediğin, kardeşim dediğin yukarıdaki kişi, senin kolunu değil, kafanı koparacaktır. Artık sen bu olayda Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanının dediği noktaya gelirsen, hırsızlığın, yolsuzluğun üstünü örtmeye kalkarsan sen başbakan olarak anılmayacaksın. Sadece Cumhurbaşkanı’nın emir eri, emir subayı, ya da özel kalem müdürü konumuna düşeceksin” diye konuştu.

Sık sık din, İslam, Kuran diyen AKP’nin milletvekillerine de, komisyon üyelerine de seslendiğini belirten Ali Özgündüz, “Biliyorsunuz peygamber efendimiz diyor ki, “Hırsızlık yapan, kızım Fatma bile olsa cezasını veririm.” Eğer siz samimiyseniz, siz gerçekten helal, haram biliyorsanız, gerçekten, İslam’ı sadece kullanmayıp da yaşıyor iseniz, Resulallahın kızı Hz. Fatma’nın tırnağı bile olamaz bu adamalar. Bunları hak ettikleri yere, yüce divana göndereceksiniz. Yüce Divana gitmek demek mahkum olmak, cezaevine gitmek demek değildir. Sadece bağımsız, tarafsız yargı önünde hesap vermektir. Yolsuzluğun, hırsızlığın aklanacağı yer, sandıkta değildir. Biz bu konuyu gündeme getirdiğimizde AKP hep efendim seçim oldu. 30 Mart seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halk bizi destekledi. Hayır, arkadaşlar yolsuzluk, hırsızlık olaylarının soruşturulacağı, var mı? Yok mu? Bu konuya karar verecek sandık değildir. Yargıdır” şeklinde konuştu.

Eğer ben bu yargıya güvenmiyorum diyorsa, o zaman vatandaş niye güvensin yargıya. Ülkeyi yönetenler, sorumluluk makamında olan insanlar, sorumsuzca davranamayacaklarını hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, daha sonra şunları söyledi:

“Daha öncede oldu. Daha öncede bakanlar gitti. Başbakanlar gitti. Şimdi de AKP’nin artık şüphe değil, toplumun bildiği, toplumun yüzde 70’nin yolsuzluk var dediği bu olayı kapatması mümkün değildir. AKP bu olayın üstünü kapatırsa, sadece o dört bakan hırsızlık yapmış olmayacak. O bakanların yaptığı hırsızlığa, yolsuzluğa AKP’nin tüm grubu da iştirak etmiş olacaktır. Bu gerek beşer hukukta, gerek ilahi hukukta bu şekildedir. Buradan sesleniyorum milletin vekili olun, kimsenin emir eri olmayın. Gereğini yapın. Gönderin yargıya yargıda suçu varmı yokmu? Orada hesaplaşsınlar. Masumiyet karnesi diyorlar yani bir kişinin suçu ispatlanıncaya kadar suçsuzdur ilkesini sürekli önümüze sunuyorlar. Arkadaşlar eğer masumiyet karnesini istiyorsa bir insan, demeli ki beni gönderin yargıya gidip orada aklanayım. Ben gideceğim Türk yargısında hesap vereceğim. Suçum yoksa berat edeceğim. Anlım açık, başım dik geleceğim.”

Basın toplantısının ardından İl Başkanı Mustafa Aras ve partilerle değerlendirme yapan Özgündüz, toplantının kalan kısmını basına kapalı olarak devam ettirdi.