Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı görevinden istifa eden Cahit Kaplan, milletvekilliği aday adaylığını resmen açıkladı.

İl Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen aday adaylığı açıklamasına çok sayıda partili katıldı. Cahit Kaplan, il başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirterek, genel seçimlerde partisinden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Herkesin siyasette farklı hedefler önüne koyduğunu anlatan Kaplan, "Önümüzdeki dönemde CHP’yi parlamentoda temsil etmek için milletvekilliği aday adaylığımı açıklıyorum. Herkes şunu bilsin ki bu aday adaylığı nihai hedef olarak görülmemelidir. Bizim nihai hedefimiz; CHP’nin iktidarıdır. Tek arzumuz, tek hedefimiz budur. Hiçbirimiz anamızdan milletvekili olarak doğmadık. Bizden sonra da il başkanlığı görevini yapacak çok donanımlı arkadaşlarımızın olduğunu biliyoruz. Bizden sonra gelen arkadaşlarımız da parti içi demokrasiyi içselleştirmelidir. Bunun yanında ön seçim düşüncesinden vazgeçmemelidirler” dedi.

Partisi hakkında öz eleştiri de yapan Kaplan, şöyle konuştu:“CHP parti disiplininden gittikçe uzaklaşmaktadır. Bir milletvekilimiz Dersim olayları nedeniyle CHP adına özür diliyor, bir milletvekilimiz de ’kimse kabul etmese de biz cemaatle ittifak yaptık’ diyebiliyor. Bunları buradan şiddetle kınıyorum. Bu davranışlar halk gözünde CHP’ye olan güveni azaltmaktadır. CHP’de bir dil kültürü, bir geleneğin devamını sürdürebilecek iradenin anlayışın temsil edilmesi gerekir. Seçeceğimiz arkadaşlar CHP geleneğini bilen ve ülkesine, partisine olan sorumluluğunu bilen kişiler olmalıdır.” Kaplan, konuşmasının sonunda Manisa’dan beş milletvekili çıkaracaklarını iddia etti.