CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, ‘Fındık İçin Adalet Yürüyüşü’nün siyasi rant hesabıyla değil yapılmadığını üreticinin hakkını savunmak için yaptıklarını söyledi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Ordu’dan Giresun’a gerçekleştirdikleri yürüyüşe 3 bin kişinin katıldığını belirtti. 3 gün süren yürüyüşü Giresun’da bir miting ile sonlandırdıklarını ifade eden Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un ‘fındıktan siyasi ve ticari rant elde etmek isteyenler var’ şeklindeki açıklamasının gerçekle bağdaşmadığını savundu.

Şahin, “Biz üreticimizin yanında olduk, üreticimiz ile birlikte yürüdük hiçbir beklenti içerisinde olmadan üreticilerimizin haklı davasına sahip çıktık ve uyarılarımız yaptık. Görüyoruz ki birileri bundan rahatsız olmuşlar. Fındıktan siyasi rant elde etmek isteyenler olduğunu söylüyorlar, çiftçinin alın teri ve emeğinin yanında olmak hakkını savunmak ne zamandan beri siyasi rant olmuştur. Biz her zaman haklının doğrunun yanında durup, haklarını savunmaya, doğruları anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Şahin, yürüyüşe izin veren Ordu ve Giresun Valiliklerine, basına, güvenliği sağlayan emniyet müdürlüklerine, jandarma birimlerine ve destek veren herkese teşekkür etti.