TBMM (AA) - CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Cerattepe'de planlanan madencilik faaliyetini protesto etmek amacıyla TBMM Genel Kurulu'nda dün başlattığı eylemini bugün de sürdürüyor. 

Bayraktutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artvin Cerattepe'de madencilik faaliyetine karşı Genel Kurul salonundan 24 saat ayrılmama eylemini saat 16.00'ya kadar sürdüreceğini anımsattı.

Bayraktutan, eylemine destek vermek amacıyla dün gece biri HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu olmak üzere yaklaşık 25 CHP'li milletvekilinin gruplar halinde ziyaret ederek, dayanışma duygularını ifade ettiklerini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile sabaha kadar uyumadıklarını belirten Bayraktutan, "Sadece kısa bir süre kestirdik. Mahmut Tanal'ın olduğu yerde uyku olmaz. Sürekli telefonla konuşuyor, sosyal medyayla ilgileniyor. Müthiş performansı var" dedi.

Bayraktutan, Tanal'ın sabah saatlerinde sağlık kontrolü nedeniyle gittiğini belirterek, "Ancak kontrolden sonra tekrar gelerek çok iyi olduğunu söyledi. Yarım saat önce de seçim bölgesi İstanbul'a gitmek üzere ayrıldı" diye konuştu.