SİVAS (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,  CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in "Türkiye'nin 2 gün içinde Suriye'ye gireceği" yönündeki iddiasına ilişkin, "İki gün geçti biliyorsunuz. Kendi söylediği, kendisini yalanlamış oldu. Başbakanımız da böyle bir şey olmadığını söylüyor" dedi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Sivas Öğretmenevi'nde düzenlenen programda, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Yılmaz, çıkışta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "İngiltere'de seçimi kaybeden muhalefet liderlerinin istifa ettiğini" hatırlatması ve "Türkiye'de de seçim sonrası CHP ve MHP liderlerinden bu şekilde bir karar bekleyip beklemediğini" sorması üzerine Yılmaz, siyasetçilerin milletin önüne, yapacaklarını vadederek çıktığını söyledi. 

"Bir yerde ki yok nağmeni takdir edecek guş. Tazyi- i nefes eyleme, tebdili mekan et" diye bir kelamıkibar olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Söylediğiniz halk karşısında dinlenmiyorsa, itibar edilmiyorsa o halde orada nefesinizi tüketmeye gerek yok. Mekanı değiştirmek lazım. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Böyle olursa Türkiye kazanır. Yoksa halkı ikna etme gücü olmayan... Birisi yüzde 15, diğeri yüzde 25 derecesinde ikna ediyor. Bunlar, bu millete çağ atlatmaz. Bunlar, Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalatmaz. Dolayısıyla muhalefet partilerinin eğer halkı ikna edecek, iktidara taşıyacak kadar sözleri, vaatleri yoksa, inandırıcı olamamışlarsa, bundan sonra da inandırıcı olamayacakları kesindir. Normali ilk iki seçimde bırakıp gitmeleri lazımdı. Şimdi görüyoruz ki birisi 5, birisi 9-10 sefer seçimi kaybetmiş hala  devam ediyorsa bu, hem bu partinin önünü tıkamak hem Türkiye'nin geleceğini karartmak demektir. Muhalefet partisi liderlerimizin buna izin vermeyeceğini düşünüyorum. Sayın Başbakanımız açıkladı, 'birinci parti olamazsak partinin başından çekiliyoruz' dedi. Dolayısıyla yenilenmeyi bu millete umut ediyoruz, vaat ediyoruz. Diğerlerinden de onu bekliyoruz."

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in "Türkiye'nin 2 gün içinde Suriye'ye gireceği" iddiasının sorulması üzerine Yılmaz, "O söylediği... İki gün geçti biliyorsunuz. Kendi söylediği kendisini yalanlamış oldu. Başbakanımız da böyle bir şey olmadığını söylüyor. Ülkenin Mili Savunma Bakanı olarak, ben de bunun doğru olmadığını söylüyorum. Vatandaşımızın da şunu bilmesi lazım; seçime giderken böyle bir şey olur mu? Hadi birisi bir şey söylüyor ama bu inandırıcı mı diye de tartması lazım. Bunun inandırıcılıkla hiç alakası yoktur. Bu sadece söyleyenin inandırıcılığını daha da kaybetmesine neden olur. Dolayısıyla biz diyoruz ki muhalefetin dediklerini inanmayın. AK Parti yapar, muhalefet konuşur, konuşmaya devam etsinler" şeklinde konuştu.